Guru T0lak Vaksin Diberi Tugasan Lain Di Sekolah Setelah Tidak Dibenarkan Mengajar

YAN – Kesemua 2,500 guru yang menol4k pemberian vaksin ak4n diberi tugasan lain di sek0lah setelah tidak diben4rkan mengajar secara b3rsemuka di dalam kelas dan b3rinteraksi dengan pelaj4r apabila sekolah dibVka pada bulan depan.

Menteri Kan4n Pendidikan, Datuk Dr. Radzi Jidin berkata, d4kwaan mengatakan guru-guru t3rsebut hanya goyang kak1 serta dibenarkan bek3rja dari rumah adalah tid4k benar.

“Kalau ada yg mengatakan mereka tid4k ada kerja hendak d1buat, itu tidak betul. Di sek0lah ada banyak perkar4 lain yang perlu dilaks4nakan dan mereka akan diberik4n tugasan itu.

“Itu tindak4n segera di pihak kement3rian dan pada masa s4ma, kami juga sebenarnya 4kan berbincang dengan Jab4tan Perkhidmatan Aw4m (JPA) mengenai tindakan sel4njutnya terhadap guru2 ini selaku penjaw4t awam,” katanya pada sidang 4khbar selepas melawat Sekol4h Kebangsaan Haj1 Nyak Gam di sini hari ini.

Beliau berk4ta, kementerian pada m4sa sama akan mengeluark4n garis panduan kepada gurv terlibat mengenai tug4s sesuai bakal dilakuk4n mereka apabila tidak bol3h mengajar di kelas.

SUMBER : Kosmo

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *