Pengunjung Terkejut Menemui Makhluk Aneh Menyerupai Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki Dua

Beberapa orang pengunjvng di Baja California Sur terkejut besar apabila menemui seekor haiwan 4neh berwarna merah jambu yang kelihatan seperti cacing.

Pengunjung Terkejut Men3mui Makhluk Aneh Menyerupai Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki Dua

Makhluk aneh itu kelih4tan seperti cacing tapi bila dilihat dengan teliti, makhluk tersebut didap4ti mempunyai dua tangan atau kaki di hadapannya.

Namun sebenarnya makhlvk aneh ini bukannya mana-mana spesies cacing dan juga bukan spesis ular tap1 merupakan salah satu spesis cicak yang dikenali sebagai Mexican Mole L1zard!Pengunjung Terkejut Men3mui Makhluk Aneh Menyerupai Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki 2
Beberapa t4hun dahulu. seorang penyelidik hepatologi dari Universiti Newark bersama d3ngan graduan University of California Berkeley telah menemui seekor haiwan pel1k berwarna merah jambu yang kelihatan seperti cacing, tapi ianya mempunyai k4ki, mata dan kepala.

Menurut peny3lidik wanita ini, meskipun dia mengenali spesis haiwan tersebut, dia tetap terp3ranjat besar dan seakan tidak percaya saat melihat Mexican Mole Lizard di d3pan matanya sendiri.

Pengunjung Terk3jut Menemui Makhluk Aneh Menyerupai Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki Dua
Lebih-lebih lag1 cicak ini agak jarang untuk dijumpai di permukaan tanah kerana lebih b4nyak menghabiskan masa mereka dalam tanah.

Ciri-ciri unik M3xican Mole Lizard ini adalah kedua-dua tangan atau kaki di hadapannya yang sangat kuat yang digunakannya mengorek dan menggali lubang dibawah tanah.

Mexican Mole Lizard ini adalah endemik di Baja California Sur dan hidup dengan memakan serangga. Selain itu, cicak ini tidak berbahaya tekepada manusia.

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *