[VIDE0] Viral Rakaman Air Naik Di Beberapa Kawasan Di Yan, Kini Dilapor Sudah Surut

Dua minggu berlalu, tragedi kepala a1r Gunung Jerai di Kedah men1nggalkan kesan yang mendalam buat penduduk disitu terutama apabila ada 4hli keluarga yang terkorban.

Pun begitu, media sosial hari ini dip3nuhi d3ngan video keada4n di beberapa kawasan iaitu termasuk di Yan dan Tup4h yg kembali dinaiki 4ir.

Menerusi beberapa perkongsian yang d1muatn4ik oleh penduduk t3mpatan, air mengalir dengan laju dan hujan mas1h lagi tvrun di kawasan t3rsebut.

Tidak cuma itu, air yang deras itu jvga dil1hat turut bercampvr dengan lumpur.

Bagaimanapun, hasil pemantauan yang d1lakuk4n oleh pihak Ibu P3jabat P0lis Daerah Yan mendapati bahawa kawasan d1 Yan yg dinaiki a1r telah beransur surut.

Menerusi kenyataan di Facebook rasm1 Ipd Yan, kawasan jal4n Titi Hayun dan kawasan Chalet Titi Hayun dinaiki a1r susul4n hujan yang tvrun sejak 8.30 pagi tad1.

“Ketua P0lis daerah Yan dengan beberapa Peg4wai dan angg0ta IPD Yan telah membu4t pemantauan pada jam lebih kurang 11.00 pagi di k4wasan berkenaan. Has1l pemantauan disekitar kawasan tersebut m3ndapati ke4daan kawasan yang din4iki air hujan dan Sungai Titi Hayun tel4h beransur svrut,” kata kenyataan itv.

Dal4m pada itu, ibu bapa juga turut din4sih4tkan agar s3ntiasa peka dengan kead4an cuaca dan memantau pergerakan an4k2 agar tidak terdedah dengan apa-4pa kejadian yang tidak diingin1.

Mog4 semuanya baik-baik saja dan semva pendvduk sentiasa dilindungi oleh Allah SWT.

SUMBER: Ipd Yan, Twitter I siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *