Kerana RM1.70, Budak Lelaki Ini Terpaksa Menolak Pengusung Bapanya Yang Sakit

Seorang budak lelaki terpaksa men0lak pengusung untuk memindahkan bapanya dari satu wad ke wad lain di hosp1tal di Deoria, Uttar Pradesh, India.

Ia selepas keluarganya tidak memb4yar upah 30 rupee (kira-kira RM1.7) yang diminta kakitangan hospital berk3naan. Kisah bvdak lelaki berusia enam tahun itu kemudiannya mendapat perhat1an netizen sel3pas video kejadian tular di media sosi4l.

Rakaman b3rdurasi lapan saat itu menunjukkan bvdak lelaki berkenaan menolak pengusung yg membawa ayahnya.

Pada masa s4ma, ibunya menarik pengusung itu d4ri hadapan. Times of India melaporkan l3laki berkenaan, Chedi Yadaf mengal4mi kecederaan sebelum dia dibawa kelu4rganya ke hospital itu.

Isteri lel4ki itu, Parvati mendakwa, kakitangan h0spital meminta 30 rupee sebagai up4h setiap kali menolak pengusung yang m3mbawa pesakit.

Wanita itv mendakwa suaminya perlu dibawa ke wad l4in untuk tujuan mencuci luka.

“Oleh ker4na saya tidak memberi upah, mereka engg4n menolak pengusung hingga saya terp4ksa melakukannya dengan bantuan anak lel4ki saya, Shivam,” katanya.

Dalam pad4 itu, Majistret Daerah Deoria, Amit Kish0re mengunjungi keluarga berkenaan s3lepas kisah itu tular di media sosi4l.

Beliau jug4 mengarahkan satu panel siasatan bers4ma ditubuhkan bagi menyiasat kejadian. P3gawai terbabit juga diminta menyerahk4n laporan siasatan mereka dengan sec3pat mungkin. – Harian Metro

SUMBER:Nangtime

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *