Viral Video Perodua Myvi Dihanyut Arus Deras, Identiti mangsa 2 dikenalpasti

Sejak semalam, tular di laman media s0sial satu video kereta jenis Perodua Myvi yang dihanyutkan arus d3ras selep4s cuba melalui kawasan banjir.

Video ditularkan pemandu dib3lakang Myvi
Difahamkan, terdapat dua or4ng mangs4 di dalam kereta itu dan kedua-duanya turut hanyut selepas d1tolak arvs deras banjir dalam kejadian di Jalan Kionsom Lama Inanam pet4ng semal4m.

Terus hanyut macam tu ja k3reta. Svmpah scary. Musim hujan dan banjir ni, tolonglah jangan redah kal4u namp4k aliran air tu deras. pic.twitter.com/SligeJLUtd

— Ku Menangisssss membayangkannnn (@IniAlannn) September 3, 2021

Identiti dikenalpasti
Dalam laporan yang dikelu4rkan S1nar Harian, identiti kedua-dua mangsa telah dimaklumkan sebaga1 Simon S4nga Tupe, 68 (pemandu kereta) manakala penumpangnya d1kenali s3bagai Juning berusia 30 tahun.

Menurut, Ketua Balai Bomb4 dan P3nyelamat (BBP) Lintas, Agustavia Joe Guasi, beliau memberitahu b4hawa us4ha mencari dan menyelamat mangsa masih dilakukan ketika ini d4n kender4an mangsa ditemui di kawasan Sungai Dambai, Inanam jam 7.20 p4gi Sabtv.

“Ketika pasukan bomba mel4kukan p3nyelaman, dipercayai terdapat mangsa di dalamnya apabila merek4 dapat m3megang bahagian bahu dan kepala mangsa,” kat4nya

Operasi giat d1jalankan
Walau bagaim4napun, usaha membawa keluar mangsa masih belum dapat dilakukan dan 0perasi tersebut masih giat dijalankan.


Terdahulu, satu v1deo tular di media sosial susulan pemandu di belakang kereta Myvi ters3but merakam kejadian berkenaan. Tanpa disangka kereta yang di pandu Simon Sanga Tupe terjunam dan hanyut dibawa arus.

Sumber: Twitter @iniAlannn, Facebook Sabah Times (Foto), Sinar Harian (Asyikin Asmin) I Siakap keli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *