Seorang Gadis Tak Yakin Pemandu Lori Boleh Bahagiakannya. Gadis Mahukan Suami Bergaji RM2,000 Keatas, Sebelum Termalu Sendiri

Seorang Gadis Mahukan Su4mi Berg4ji RM2,000 Keatas, Tapi D1a Tak Yakin Gaji Pemandu Lori Yang B3rkenal4n Dengannya Boleh Bahagiak4nnya Sebelum Termalu Sendir1.

“I tak yakin you mampu b4hagiak4n I”. Demikian kata seorang g4dis kepada teman lelakinya yang bek3rja seb4gai pemandu lori, seolah-olah m3mberi bayangan enggan lagi men3rusk4n hubungan merek4.

Paparan skrin perbualan Wh4tsApp antara pasangan 1tu tular di Twitter sehingga menjadi topik perbual4n hangat netizen. Menvrut wanita itu, dia memerlukan suami yg memil1ki gaji RM2,000 untvk menanggung kehidupannya selep4s berkahw1n.

Tidak melatah, lelak1 itu mengh4ntar gambar slip gajinya y4ng memaparkan pendapatan sekitar RM4,700 seb4gai pemandu lori. Tindak4n itu ternyata menyebabkan wanit4 berkenaan t3rkejut dan menarik semvla kenyataan awalny4.

“Apa? W0w! Kenap4 tak pernah bagitau I. OK bila you n4k masuk memin4ng?” soal g4dis itu.

Perbual4n selanjvtnya bagaimanapun tidak dapat dipast1kan kerana hanya sebahag1an papar4n skrin yang menjadi tular di Twitter. N4mun, netizen pantas m3njadik4n topik itu sebagai perdebatan dengan m3lihat apa yang berlaku d4ri sudvt pandang lebih bes4r.

Malah, ad4 yg turut berkongsi kisah s3ndiri, lebih kurang sama dengan apa yang ditul4rkan itu.4“Si perempvan tu baru keluar gua ke? G4ji driver lori pun tak tahu berapa?

“Bodoh seb4b 2 bend4. Satu, tak tahu g4ji driver lori besar. Dua, fikir RM2,000 tv t4k cuk4vp.

“Alhamdvlilah sya d43ngan pemandu lori, s4ya suka dia sebab dia pendiam dan senyvm je, jujur c4kap saya yang usha d1a. Dah dua tahun kawan baru tahu gaji d1a berapa, Alhamdulilah kami d4h bersama enam tahun.

“Dia buk4n mata duitan. D1a cuma mahuk4n jaminan,” tulis beberapa netizen.

Selain kec4man, tidak kurang juga netizen y4ng mempertahankan wanita itu yang di4nggap sekadar mencari suami yang m4mpu menyara keluarganya kel4k.

Ap4-apapun, berbalik semula kepada niat and4. Pada sesetengah orang, RM2,000 sudah memadai. Ada orang lain pul4, gaji RM10,000 pun belum tentv cukup. Tepuk dada tanya seler4.

SUMBER: Twitter @SantaiDanSampah & mStar I nangtime

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *