Bina Tembok Depan Rumah Kerana Tak Puas Hati Dengan Jiran.. Terpaksa Tanggung Derita Untuk Keluar Daripada Rumah Apabila Terpaksa Memanjat

Satu keluarga di Desa Sudimoro, Jawa Timur terp4ksa menanggung derita untuk keluar daripada rumah apabila terpaksa mem4njat sebuah tembok yang dibina oleh jiran yang tidak berpuas hat1.

Keadaan yang terpaksa dilalui ol3h keluarga Siti Khodijah itu setiap hari sudah berlarutan sejak Februari l4lu lagi. Tembok berkenaan yang dibina bertentangan dengan pintu rumah m3reka menyebabkan mereka terpaksa memanjat tembok itu untuk keluar daripada rvmah, dan lebih menyusahkan apabila mereka mahu membawa masuk ke dalam rum4h.

Menurut laporan berita Kompas.com, Khodijah sebelum ini memberitahu bahawa jirannya yang bertanggungjawab m3mbina tembok berkenaan, Seger bertindak demikian mungkin kerana rasa tid4k puas hati. Malah, Khodijah juga memaklumkan bahawa mereka sebelvm ini pernah bertengkar.

Ujar Khodijah perbalahan berl4ku apabila Seger dikatakan tidak berpuas hati dengan air basuhan kenderaan d4ripada rumah Khodijah yang mengalir hingga memasuki ke halaman rumahnya. M3nurut Khodijah, dia menyangka pertengkaran kecil tersebut sudah pun seles4i.

Seger pula yang ditemui oleh w4rtawan memberitahu bahawa dia sememangnya membina tembok berkenaan keran4 tidak tahan dengan gelagat-gelagat jirannya yang sangat menyakitkan hat1.

Ketika ini, kedua-dua pihak d1katakan dalam proses untuk menyelesaikan masalah berkenaan dengan bantvan pihak berkuasa.

SUMBER: Kompas.com I siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *