[VIDEO] Pemandu lori yang merempuh lima buah kenderaan dalam kejadian di Jalan Ipoh petang tadi semalam didapati p0sitif

KUALA LUMPUR – P3mandu lori yang mer3mpuh lima buah kenderaan d4am k3jadian di Jalan Ipoh pet4ng tadi didap3ti p0sitif dad4h jenis Meth4mphetam1ne dan Amphetam1n.

Ketua Jabatan Si4satan dan Penguatku4saan Trafik Kuala Lumpur, As1sten Komision3r Sarifudin Mohd. Salleh b3rkata, kejadian berlaku pada pVkul 2.40 petang s3lepas p3mandu l0ri berusi4 25 tahun itu gagal mengawal k3nderaan.

“Siasat4n aw4l mend4pati, pem4ndu l0ri warga tempatan tersebut t3lah memandu dar1 ar4h Jalan Dut4 menghala ke Sentul sebelum gagal mengawal k3nderaan dan merempVh laju 5 kendera4n.

“Pem4ndu l0ri berkenaan tel4h merempuh kenderaan lain yang sedang b3rhenti di lampv isy4rat. Kelima-lima k3nderaan terlibat adalah dua Perodua Myv1, Proton X70, Honda Hrv dan Peugeot 2o8.

“Pem4ndu yang memandu Myvi b3rwarna kuning berusia 45 tahun tersebvt hanya meng4lami kecederaan ringan p4da bahagian muka dan telah mendapat r4watan di Hosp1tal Kuala Lumpur,” katany4 dalam satu kenyataan di sini hari 1ni.

Mengvlas lanjut, sementara pem4ndu kenderaan lain tidak mengalami s3barang kec3deraan parah dan mereka tel4h mendapatkan rawatan sebelum diben4rkan pul4ng.

“Kit4 juga telah menahan pemandv lori berkenaan dan mendapati lelak1 terbabit tid4k berada dalam pengaruh alk0hol namun positif dadah jenis Meth4mphetamine d4n Amphetam1n.

“P3mandu l0ri berkenaan telah dibawa ke Ibu Pejabat P0lis Daerah D4ng Wangi untvk tind4kan lanjut dan siasatan diklasifikasikan di bawah Seksyen 44(1A) Akt4 Peng4ngkutan Jalan 1987 kerana memandu di bawah pengaruh dadah,” uj4rny4.

Terdahvlu, Kosmo! melaporkan, beberapa buah kenderaan mengalami kerosakkan selep4s dirempuh sebuah lori di persimpangan lampu isyarat Jalan Ipoh di sini pet4ng tadi.

SUMBER:kOSMO

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *