[VIDEO] 4 Buah Kereta Termasuk Lamborghini Terbabit Kemal4ngan

KUALA LUMPUR – Sebuah kender4an mewah jenis Lamborghini yg dipandu seorang lelaki tempatan terlibat dal4m 1 kemalangan di Jalan Tun Razak menghala ke Bulatan Pahang awal pagi tad1.

Kejadian pada pukul 8.40 pag1 itu turut melib4tkan beberapa buah kenderaan lain sehingga mengakibatkan k3ses4kan lalu lintas.

Ketua Jabatan Siasatan dan P3nguatkuasaan Traf1k Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Sarifudin Mohd. Salleh berkata, kesemua pemandu kereta yang terlibat hanya mengalami kec3deraan ringan dan telah mendapat rawatan di Hospital Kuala Lumpur.

“Siasatan awal mendapati, ker3ta mewah jenis Lamborghini yg dipandu lelaki tempatan berusia 42 tahun ters3but menghala ke Bulatan Pahang dari arah KLIA.

“Lelaki terbabit telah gagal m3ngawal kenderaan dan telah melanggar kereta jenis Proton Perdana yg dipandv seorang wanita berusia 53 tahun, menyebabkan kenderaannya terbalik.

“Kenderaan mangsa kemudiannya t3lah melanggar beberapa buah kenderaan lain yang berada di hadapannya. Ant4ra kenderaan terlibat ialah Mazda, Nissan Serena, Ford Ranger,” katanya d4lam kenyataan di sini hari ini.

Mengulas lanjut, siasatan akan d1teruskan sekiranya terdapat kenderaan lain yang terlibat dalam insiden berk3naan.

“Kita juga telah menjalankan uji4n saringan air kencing serta alkohol terhadap pemandu Lamborghini ters3but dan keputusan adalah negatif.

“Kes diklasifikasikan di bawah S3ksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu suatu kenderaan m0tor di jalan tanpa kecermatan dan perhatian yang sepatutnya atau tanpa pert1mbangan yg munasabah terhadap orang lain,” jelasnya.

SUMBER:Kosmo I Buletin Info Satu Malaysia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *