Warga Emas Positif D4dah Hayun Sabit Dan Parang Atas Bumbung Kenderaan P0lis

Pada pagi tadi, viral di laman media sosial berkenaan 1 rakaman video seorang lel4ki memegang senjata tajam berdiri di atas kereta peronda p0lis dalam keadaan tidak berbaju.

Rak4man video tular sejak pagi tadi
Men3rusi video yang dikongsikan oleh netizen, kejadian tersebut berlaku di had4pan Balai P0lis Gopeng, Perak sekitar pagi tadi.

Hal 1ni turut dimuat naik di laman sosial Twitter @MohkeIpoh dengan memp3rolehi rakaman video dikongsikan orang awam di Facebook.

Keny4taan pihak p0lis
Susvlan daripada itu, menerusi laman sosial Facebook Polis Perak, Ketua Polis Neg3ri Perak, CP Dato’ Pahlawan Faridalathrash bin Wahid telah mengesakan kej4dian tersebut.

Menurut beliau, insiden itu berlaku pada jam 8 pagi. Lelaki berusia 61 tahun itu dimaklumkan datang ke balai p0lis dengan menaiki sebuah motosikal sambil membawa sebilah parang dan sabit.

Positif dad4h & ada 16 rekod jen4yah
Suspek telah bertindak keluar dari balai p0lis dan menuju ke jalan Ipoh-Kuala Lumpur dan memanjat bumbung kereta peronda p0lis yang diletakkan ditengah-tengah jalan bagi tujuan menyekat kemaraan lelaki berkenaan.

Berlaku sedikit kecederaan ketika untuk menangkap suspek dan selepas dijalankan siasatan, pihak p0lis mendapati lelaki berkenaan p0sitif d4dah jenis sy4bu dan her0in serta dia juga mempunyai 16 jenis rekod jen4yah lampau.


“Video kejadian tangkapan tersebut dikesan tular di media sosial sejurus tangkapan berkenaan dilakukan,” kata CP Dato’ Pahlawan Faridalathrash bin Wahid.

Turut merampas ialah sebilah parang, sebilah sabit, motosikal dan 4 kunci.

Berdasarkan maklumat awal, suspek mengamuk serta merampas motosikal milik orang lain di kawasan Pasar Awam Lawan Kuda dan kemudian menuju ke kawasan perumahan Kopisan sebelum bertindak masuk ke Balai P0lis Gopeng.

“Justeru, p0lis ingin menasihatkan kepada orang awam agar tidak membuat sebarang spekulasi berkaitan kejadian ini bagi mengelakkan kekeliruan dan kegusaran masyarakat,” katanya lagi.

SUMBER: Twitter @MohKeIpoh, Facebook Polis Perak I Ohmymedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Ank Tapir Ini Masih Belum Ada Nama? RM1o,ooo Menanti Kepada Siapa Yg Berjaya Bagi Nama

Jeff bersama pekerjanya melihat an4k tapiir yang baru dilahirkan itu. FOTO ihsan pembaca Pemilik 99 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!