Pemandu Lori Mengaku Tidak Bersalah Memandu Bawah Pengaruh Dadah

KUALA LUMPUR – Pemandu lori yang viral merempuh lima k3nderaan seh1ngga menyebabkan sebuah kereta Perodua Myvi remuk tervk di Jalan Ip0h Isnin lalu, mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistr3t di sini hari in1 atas pertuduhan memandu kenderaan dalam pengaruh dad4h.

T3rtuduh Ardi Latif, 25, membuat pengakuan tidak bersalah itu s3lepas p3rtuduhan dibacakan terhadapnya di hadapan Majistret Amanina Mohamad Anuar.

M3ngikut pertuduhan, Ardi didakwa sebagai pemandu lori telah m3mandu k3nderaan itu di bawah pengaruh dadah jenis Methamphet4mine da4n 4mphet4mine di mana tertuduh tidak berdaya mengawal kenderaan t3rsebut d4n menyebabkan kecederaan kepada pemandu kereta milik Nik Adlee Saha Nik Ahmad Fauzi.


K3salahan itu didakwa dilakukan di Jalan Segambut Utara menghal4 ke Jalan Ip0h di sini pukul 2.40 petang pada 6 September lalv.

Ber1kutan itu pertuduhan dikemukakan mengikut S3ksyen 44 (1A) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987 (pindaan 2020) dan bol3h dihukum di bawah seksy3n sama yang memperuntukkan penjara tid4k kurang tujuh tahun dan maks1mum 10 dan denda tidak kurang RM30,000 d4n maksimum RM50,000 dan h1lang kelayakan memandu untuk tempoh tidak kvrang tujuh tahun dari tar1kh disabitkan kesalahan.

Dal4m prosiding itu, pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Siti Nursyuhada Abd. Rauf.

Mahkamah kemudian membenarkan tertuduh diikat jamin RM7,000 berserta syar4t tambahan lesen memandu tertuduh ditahan sehingga pelupusan kes.

Tarikh 11 November ini ditetapkan sebutan semula kes.

SUMBER:Jsjpt I Kosmo

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *