[VEDIO] Pelik Dan Ajaib, Seekor Ikan Paus Memulangkan Telefon Bimbit Milik Pemuda Yang Telah Terjatuh Di Dalam Laut..

Awal minggu ini, seorang remaja perempuan bersama rakan-rakannya telah pergi ke pantai Hammerfest di Norway itu dengan niat dapat melihat sendiri secara langsung ha1wan yang sangat istimewa serta menakjubkan di sana.

Ina Mansika, 21, yang berasal dari Norway telah pergi ke kawasan pantai tersebut bersama rakan-rakannya untuk melihat sendiri secara lebih dekat paus beluga yang dikhabarkan telah dilihat berada di kawasan tersebut.

Namun waktu mereka menunggu di jeti yang terdapat di situ sambil mempersoalkan akan kesahihan cerita tentang kelibat ha1wan berkenaan yang pernah terilihat di kawasan itu, telefon bimbit Ina telah terkeluar dari poketnya dan jatuh ke dalam air.

Waktu itu, remaja tersebut berasa amat sedih serta telah pun menganggap bahawa tiada apa-apa yang boleh dibuat untuk mendapatkan semula telefon bimbit berkenaan.

Kemudian, sesuatu yang tidak dijangkakan secara ajaibnya telah berlaku. Telefon bimbit milik Ina yang terjatuh ke dalam laut itu berjaya didapatkan semula.

Bagaimana ianya berjaya mendapatkan semula?
Begini ceritanya, waktu mereka sedang menunggu untuk melihat kelibat dan kehadiran ikan paus beluga yang tidak kelihatan setelah terlalu lama mereka menunggu , secara ajaibnya kehadiran ikan itu mula kelihatan apabila ha1wan berkenaan secara perlahan-lahan timbul di permukaan air dengan telefon bimbit milik remaja itu berada di mulut ikan tersebut.

Ikan paus itu dilihat berkelakuan seperti seekor ha1wan peliharaan manusia serta seakan-akan telah dilatih apabila ianya mesra serta faham akan kelakuan manusia.

Dalam 1 temu bual yang dilakukan kepada The Dodo, Ina menyatakan: “Kami baring sambil menunggu kehadiran paus tersebut di jeti berkenaan dengan harapan dapat berpeluang membelainya dan bermain-main dengannya.

“Entah bagaimana saya boleh terlupa untuk menutup poket jaket saya yang mengandungi telefon bimbit saya ketika itu, kemudian secara tidak dijangka telefon bimbit saya telah terjatuh ke dalam laut tersebut.

“Kami memang telah berasa pasrah akan kehilangan telefon itu kerana jika difikirkan dengan logik akal, mustahil untuk mendapatkan kembali telefon yang telah tenggelam jauh di dalam laut tersebut.”

“Kemudian secara tiba-tiba paus itu timbul di permukaan dan selepas itu ia dilihat kembali berenang ke dasar laut tersebut. Beberapa minit kemudian paus itu timbul kembali ke permukaan dengan membawa telefon bimbit saya yang berada di mulutnya!”

Rakan Ina yang bernama Isa Opdahl Larsson telah bertindak merakamkan detik-detik ajaib itu di dalam satu video.

Dia telah mengongsikan hasil daripada rakaman tersebut di akaun Instagram miliknya. Video tersebut telah menjadi tular di media sosial dan mendapat sebanyak lebih daripada dua ratus ribu tontonan.

Ina menyatakan bahawa dia sukar untuk mempercayai tentang apa yang telah berlaku semasa kami pergi untuk melihat ikan paus tersebut.

“Semua orang tidak menjangkakan akan perkara itu. Kami hampir tidak mempercayai tentang apa yang kami saksikan ketika itu. Saya berasa amat gembira serta amat bersyukur kerana telefon saya dapat dikembalikan.” Tambah Ina.

SUMBER: Mirror I Siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *