[VIDEO] Viral Rakaman Mesin ‘Dryer’ Dobi Terb4kar, 4pi ‘Berputar’ Jadi Makin Besar Ada ‘Barang’ Tidak Sepatutnya,

Seti4p peralatan elektrik mempunyai ciri – ciri penggunaan tersendiri bagi meng3lakkan berlakunya kerosakan atau kecederaan. Khususnya bagi mesin peng3ring pakaian, pengguna telah diberi amaran awal agar tidak meletakkan paka11an atau barangan yang mudah terb.kar ketika proses pengeringan.

Di s3buah dobi di Chaiyapum, Thailand, 2 lelaki menjadi penyelamat apabila sal4h satu mesin pengering terb4.kar dengan mar4k. Kejadian itu dipercayai berpvnca daripada barangan di dalamnya.

Men3rusi video rakaman CCTV dikongsikan Daily Mail, kelihatan api muncul dari dal4m mesin tersebut dan ‘berputar’ mengikut putaran mesin sebelum menjadi sem4kin besar. Dipercayai setelah menyedari bahaya berkenaan, beberapa pel4nggan berhampiran bertindak menjauhi mesin tersebut yang masih aktif berfungsi.

Selepas menanti ketibaan pihak bomba, 2 saksi kejadian bertindak mengambil pemadam 4pi dan cuba memadamkan kebak4.ran tersebut. Sebanyak 2 tong pemadam api telah digunakan bagi menghentikan kebak4.ran berkenaan.

Berdasarkan laporan, hasil siasatan pihak bomba di tempat kejadian, mereka mendapati terdapat barangan yang tidak sepatutnya berada di dalam mesin tersebut yang dipercayai menjadi punca kebakaran.

Tonton videonya di bawah.

SUMBER:Daily Mail I Sakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Buat lawak lucah ketika ‘live’, netizen jijik tengok perangai ‘bapak2 orang’

Tindakan beberapa individu yang membuat live di aplikasi TikTok sambil bergurau sesama sendiri menggunakan lawak …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *