Aishah Melompat Keluar Dari Wad ” Sekarang, Doakan Proses Kesembuhan Saya Okay,” Aishah Umum Berita Mngejutkan Peminat,” Katanya Menerusi Sebuah Video.

Sabtu lepas, penyanyi terkenal Aishah muat naik berita gembira apabila telah keluar dari wad H0spital Ampang selepas pos1tif COVlD-I9 dan menghidap jangkitan kuman.

Perkara itu dimaklumkan menerusi beberapa entri di akaun Instagram miliknya hari ini.

” Alhamdulillah, tak tahu nak cakap macam mana betapa bersyukurnya, hari yang dinanti-nantikan. Dapat balik rumah, syukurnya. Terima kasih kepada semua yang mendoakan.

” Sekarang, doakan juga untuk proses kesembuhan saya okay,” katanya menerusi sebuah video.

AIami keros4kan paru-paru

Walau bagaimanapun menerusi perkongsian terkini di Laman Media Intagram, Aishah mengatakan beliau telah mengalami keros4kan pada organ paru-parunya ak1bat jngkitan wbak COVlD-I9.

Berita mengejutkan itu dikongsikan oleh penyanyi lagu Camar Yang Pulang tersebut menerusi Instagramnya, baru-baru ini.

Namun, dia bersyukur dengan paras 0ksige.n, gula dalam d4rah dan tkanan d4rah yang dalam keadaan baik.

” Lima hari selepas keluar hspital, Alhamdulillah, paras oksige.n, gula dalam d4rah dan tkanan drah semua okay.

” Saya diberitahu keros4kan pada paru-paru saya lebih kurang dalam 20 peratus. Walaupun anda nampak saya macam hyper (bertenaga) dan ada yang risau mungkin saya terlalu hyper.

” Sebenarnya saya paksa diri saya untuk buat macam itu,” tulisnya.

Pemilik nama sebenar Wan Aishah Wan Ariffin ini dibenarkan keluar hspital selepas 12 hari bertarvng dengan virvs tersebut.

Dia dimasukkan ke Hspital Ampang hujung Ogos lalu selepas disahkan positi.f COVlD-I9.

Dalam pada itu, Aishah turut berkata bahawa jngkitan COVlD-I9 bukan sahaja menyerang fizikal, malah mentalnya yang turut terjejas dek virvs tersebut.

Justeru katanya proses pemulihan untuknya akan mengambil masa yang cukup lama.

” Tak tahulah sama ada saya sahaja yang merasakan impak ini. Pemikiran saya ini, kalau tak kuat, lawan dan selalu berzikir.

” Tr4umanya boleh buat kita termenung sahaja. 0tak berceIaru dan tr4uma, kalau saya layankan boleh jadi z0mbie. Kadang-kadang, bila bercakap, pemikiran itu hilang.

” Samp4ikan perkataan pun boleh lupa, macam jadi kurang crdik pula.

” Alh4mdulillah, kesan itu saya Iawan dengan sentiasa mengaji dan berzikir. Kalau ikut hati, sedap layan dinding sahaja,” tulisnya lagi.

Sem3ntara itu, juara Gegar Vaganza musim keempat ini juga mengakui cepat kelet1han dan sering merasa dirinya seperti tidak stabil.

” Dari segi fizikal, saya rasa cepat penat terutama bila naik turun tangga dan tidak boleh berdiri lama.

” Badan rasa melayang, kena cepat-cepat baring. Tetapi, saya sangat bersyukur masih berada di sini. Mohon doakan saya pulih sepenuhnya,” tambahnya.

Bercakap pasaI kem4tian

Terdahulu, penyanyi yang popular dengan lagu Janji Manismu berkata beliau hanya memikirkan soal kem4tian sahaja sewaktu dirinya berdepan dengan situasi getir apabila kadar 0ksig.ennya semakin menurun baru-baru ini.

Aishah atau nama sebenarnya, Wan Aishah Wan Ariffin, berkata, pengalaman itu memberi kesan kepadanya namun bersyukur kerana masih dipanjangkan usia sambil memberitahu tahap kesihatannya kini beransur baik meski masih menerima rwatan di hspital.

” Di sini (hspital), jangan terkejut kalau saya sedang bercakap ini lalu tiba-tiba terus tertidur..”

” Kalau saya makan ubat, kadangkala sedang menaip mesej di Whatsapp pun saya boleh tertidur.

” Teringat masa mula-mula keadaan 0ksig.en tak berapa bagus masa itu, memang saya ingat waktu itu sudah sampai masa saya.

” Malah, saya bermimpi dikelilingi oleh anak-anak kucing yang dulu pernah saya beri makan.

” Doakanlah saya terus sihat dan dalam kembali menjadi manusia yang boleh berbakti kepada bukan sahaja orang susah, tetapi juga kepada anak-anak kucing saya,”katanya.

Aishah berkata demikian dalam nada s3bak sewaktu membuat hantaran video ringkas di akaun Instagramnya.

Selain itu, menurut penyanyi lagu Janji Manismu dan Camar Yang Pulang ini lagi, dia amat berterima kasih dan bersyukur kerana dikelilingi teman-teman termasuk individu yang tidak dikenali secara peribadi yang mendoakan kesihatan dan kesejahteraannya.

Kata Aishah, malah dia juga terkjut kerana dimaklumkan ada pihak seperti anak-anak sekolah tahfiz dan anak yatim yang mendoakan kesihatannya sepanjang diberitakan mengalami jangkitan kuman dan p.ositif COVlD-I9 sejak 30 Ogos lalu.

” Alhamdulillah. Tak dapat nak cakap betapa bersyukurnya saya dapat kawan-kawan termasuk pihak-pihak yang tak dikenali, yang mendoakan diri ini bermula daripada malam pertama saya berada dalam keadaan kritikal.

” Ramai teman-teman yang membantu dalam macam-macam cara. Saya tak tahu begitu ramai yang mendoakan saya.

” Terima kasih banyak-banyak kerana terus mendoakan. Hanya dalam keadaan macam ini baru kita tahu siapa yang benar-benar sayang pada kita.

” Semoga Allah SWT memberi peluang untuk kita semua menjadi insan yang lebih baik sebelum akhirnya Dia ambil semula kita suatu hari nanti,”katanya.

SUMBER:Larjunatv

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *