[VIDEO] Rakaman Air Terjun ‘Naik’ Ke Atas Tebing ‘Pukau’ Perhatian Dunia

Air t3rjun juga dianggap sebagai salah satu kecantikan yang terdap4t di atas muka bvmi ini. Apa tidaknya, dengan arus air yang menjunam ke baw4h bagaikan memb4wa satu makna keindahan yang boleh dinikmati oleh komuniti m4nusia.

Ram4i yang menggemari air terjun kerana air yang dialurkan adal4h sejuk. Dis3babkan itu, ramai yang mengambil peluang untuk bermandi-m4nda di kawasan air t3rjun. Seperti kebiasaan yang boleh dilihat, air yang m3ngalir dari atas teb1ng akan menjunam ke bawah.

Namvn, lain pula bagi fenomena menakjubkan yang berlaku di England ini sangat memvkau apabila air terjun ditolak dengan kuat oleh angin seh1ngga tiada air y4ng mengalir ke bawah.

K3jadian unik itu dikatakan berlaku di sebuah tempat tumpuan p3lancong di Peak District. Video tersebut menunjukkan kejadian di mana a1r terjun di K1nder Downfall ditiup angin daripada bawah sehingga air ters3but tidak dapat m3ncecah ke permuka4n.

K4gum melihat kejad1an itu, seorang pendaki bernama Helen Gant bertindak m3rakam detik tersebvt dan menyatakan bahawa kejadian ini merupakan kejadian y4ng paling menakjubk4n pernah dilihatnya.

SUMBER:BBC

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *