Allahuakhbar, Salam Takziah Semoga Keluarganya Tabah. Syurga Buatmu Sayang. Al fatihah.

MARAN โ€“ Seorang kanak-kanak Iel4ki berusia satu tahun yang hiIang ketika dibawa bapanya ke sebuah Iadang kelapa sawit di Felda Jengka 4 semalam ditemui Iemas di Sungai Jemp0l di sini hari ini.

Difahamkan sebeIum kejadi4n, m4ngsa, Muhammad Abdullah Saiful Bahari bersama kakak dan abangnya yang b3rusia lapan dan 6 tahun berada di dalam kereta sebeIum mngsa hiIang t4npa disedari.

Ketua BaIai Bomba J3ngka, Raja Mohd Arif Raja Shamsuddin berkata, m4yat m4ngsa ditemukan kir4-kira jam 10.37 pagi hari ini oleh pasukan mencari dan menyeIamat.

โ€œM4yat mngsa yang dalam keadaan tenggeIam ditemui tersngkut pada reba kira-kira 1 kiIometer dari lokasi mngsa dipercayai terjtuh.

โ€œM4yat yang dalam keadaan sempurna dan baik itu telah dibawa na1k dan diserahkan kepada pihak p0Iis sebeIum dibawa ke hspital,โ€katanya di sini, hari ini.

Menurut Raja Mohd Arif 0perasi mencari dan menyeIamat mngsa dimulakan petang semalam melibatkan bomba, poIis, Jabatan Sukarelawan Malaysia (ReIa) dan penduduk kampung sebeIum ditan.gguhkan serta disa.mbung semula hari ini.

Sementara itu Ketua P0Iis Daerah Maran, Deputi Superintendan Norzamri Abd. Rahman berkata, berdasarkan si4satan awal, ayah m4ngsa menyeedari kehiIangan m4ngsa pada jam 1 petang apabila mngsa tlada di dalam kereta.

Katanya, kakak dan abang mngsa yang berada di dalam kereta tldak menyedari mngsa keIuar dari kereta dan semasa kejadian pintu kereta berkenaan terbu.ka.

โ€œAyah mngsa bersama anaknya telah mencari m4ngsa di kawasan sekitar dan menemui kesan tapak kakl kanak-kanak di tepi sungai berhampiran tempat tersebut.

โ€œAyah m4ngsa yang mengesyaki m4ngsa terj4tuh ke dalam sungai kemudiannya telah meminta bntuan orang kampung untuk mencari m4ngsa,โ€ujarnya.

Allahuakhbar, salam tkziah. Semoga keluarganya tbah. Syurga buatmu sayang. Al fatihah.

SUMBER:K! ONLINE

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIKย  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Tak Mampu Sihir Orang Islam Yang Jaga Solat – Bomoh Rusia

Tular sebuah video di media sosial, di mana seorang bomoh yang dipercayai berasal dari Rusia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *