Seorang Remaja Lelaki Berusia 19 Tahun Maaut Di Tasik Cermin, Difahamkan Remaja Itu Telah Lmas..Salam Takziah Pada Keluarga..

SHAH ALAM: Se0rang remaja lelaki berusia 19 tahun ditemui lmas dalm Tasik Cermin di Puncak Perdana, dekat sini, hari ini.

Difahamkan remaja berasal dari Klang itu datang dan mandi di tasik brkenaan bersama beberapa rakan sebelum lmas.

Pengarah Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan mengenai kejdian itu pada jam 4.08 petang.

Katanya, susulan itu sepasukan pegawai dan anggota dari Balai B0mba dan Penyelamat (BBP) Kota Anggerik bergegas ke lokasi.

“Anggota 0perasi bertindak membuat pencarian melalui ‘water surface’ dan membuat selaman dan berjaya menemui mangsa pada jam 4.33 petang.

Mngsa dikatakan terperangkap dekat lumpur dasar tasik dekat tebing berhampiran kawasan perumahan Nusa Rhu di Jalan Pulau Angsa U10/32 ketika ditemui.”Mngsa dit3mui dalam keadaan tidak sedarkan diri pada kedalaman empat meter dan disahkan mennggal dunia oleh petugas Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang hadir ke lokasi.

“Myat remaja itu kemudian diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut,” katanya.

Untuk makluman, Tasik Cermin merupakan tempat tumpuan orang ramai dari pelbagai tempat seperti Petaling Jaya, Subang dan Kuala Selangor untuk melakukan aktiviti riadah termasuk berenang dan berkayak.

SUMBER:Berita Harian I UTUSAN ONLINE

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *