Ada Yang Tak Puas Hati “Bukan main kau ah” – Viral Adam Corrie Islamkan 20 Saudara Baru

Baru-baru ini telah tular, Adam Corrie ada berkongsi sebuah video di Instagram menunjukkan dia membantu saudara mengucaap syahadah dan peerkongsian itu mendapat pujian serta menjadi perbualan ramai. Menurut Kosmo, Adam atau nama Islamnya, Adam Corrie Lee Abdullah berkata dia telah berjaya mengiislamkan seraamai 20 orang saudara baru.

Kebanyakan saudara baharu yang saya Islamkan dapat hidayah lepas dengar azan.”

Namun, siapa sangka dalam pada dia melakukan kebaikan dan membantu mereka yang ingin memeeluk Islam ada pula pihaak yang berasa kurang senang dengan apa yang dilakukannya.

Semalam, melalui satu posting di Instagram, pelakon yang dahulunya terkenal dengan watak aksi dan gangster itu dia telah mendedahkan mesej yang diterimanya daripada seorang individu tidak dikenali.

Berdasarkan gambar itu, individu tersebut dilihat mencaabar Adam untuk meyakinkannya memeluk agama Islam. Tidak marah atau melatah, Adam menerangkan dengan baik tentang bagaimana dia boleh membantu ramai orang mengucap syahadah.

Katanya lagi, dia tidak berasa bangga diri dan memaksa siapa pun untuk berhijrah sebaaliknya perkara itu berlaku dengan kerelaan hati setiap individu yang dibantunya.

Tiada paksaaan kepada sesiapa sahaja untuk kembali kepada fitrah. Semua terpulang kepada empunya diri.”

Kebanyakan yang saya syahadahkan adalah orang yang saya tak kenal. Tak pernah jumpa. Mereka yang datang jumpa saya, DM/PM saya menyatakan hasrat untuk syahadah.”

Ada yang bertanya perlu bayaran ke nak masuk Islam? Tiada bayaran. Hanya bawa diri dan hati yang tulus cintakan Islam itu sahaja.”

Adam juga berkata dia akan mengesyorkan agar saudara baru ini untuk mengikuti kelas-kelas agama di mana-mana majlis agama Islam negeri masing-masing untuk mendalami tentang agama Islam.

SUMBER:Lobakmerah

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *