Gadis Itali Ini Peluk Islam Lepas Dengar Bacaan Al-Quran, Pilih ‘Abang Kerani’ UMT Jadi Pasangan Hidup

Tidak dinafikan melihat pasangan romantik diluar saana pastinya meenimbulkan rasa ‘teruja’ untuk berkahwin terutamanya bagi golongan bujang. Tiidak dinafikan bagi mereka yang sedaang hangat bercinta, paastikan ingin melaangsungkan peernikahan.

Sudah tentu jodoh itu rahsia dari Allah. Siapa kita nak halang. Tambah-tambah lagi apabila pasangan tersebut keluaarga baru dalam Islam. Indah sungguh rancangan dan keteentuan Allah untuk kita.

Seperti perkoongsian daripada Portal Media Kreatif UMT, sepasang pengantin baru baru sahaja diijab kabul pada 14 Februari lepas. Apa yang menarik perhatian ramai, pengaantin perempuan adalah seeorang muallaf dari Itali.

Sedikit perkongsian Gambar Majlis Akaad Nikah Khalies dan Giovanna yang berlangsung di Masjid Pusat Islam Sultan Mahmud UMT.

Foto: Media Kreatif UMT
Rentetan daripada majlis ini Giovanna Khadija wolswijK (25 tahun) yang berasaal dari ITALI telah memeluk Islam pada 18 JUNE 2019 dan majlis Syahadah itu berlaangsung di Masjid Pusat Islam Sultan Mahmud UMT.Beliau adalah penganut asal atheist, tertaarik dengan Islam setelaah sering mendengar alunan al Quran dari pembesar suara masjid UMT.

Foto: Media Kreatif UMT
Beliau adalah pelajar Master di Institut Oseanografi dan Sekitaran UMT dan sekarang bekerja sebagai Pembantu Penyelidik (research assistant) INOS.

Beliau telah memilih pasangan hidupnya Mohamad Khalies bin Hami Hamzah seorang staff UMT yang bekerja sebagai pembantu tadbir(perkeranian&operasi) di Pusat Pengurusan Akademik & Kualiti UMT.

Menerusi perkongsian gambar tersebut, pasangan pengantin ini disambut baik oleh kedua-dua keluarga mereka.
Kami mengucapkan Tahniah dan Selamat Pengantin Baru kepada mereka semoga berbahagia ke akhir hayat.

Sumber: Media Kreatif UMT

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *