[VIDEO] Turun 1kg Berat Badan Dapat 1 gram Emas, “Sapa Nak mas”

Nak turunkan berat badaan bukanlah perkara yang mudah. Maka tak sedikit yang mengalah lepas cuba ruutin turunkan berat badan yang dianggap ketat, tambahan pula untuk golongan peemula.

Tapi kalau ada orang yaang nak bayar korang untuk turunkan berat badan, korang saanggup tak?

Kalau koraang nak tahu, kerajaan Dubai memberi ganjaran satu gram emas kepada penduduk baagi setiap satu kilogram yang mereka berjaya turunkan.

Hal ini turut diiyakaan oleh Irfan Khairi, salah seorang warganegara Malaysia yang menetaap di Dubai melalui video unggahannya di TikTok. Malah menurut pernyataan Irfan di ruangan komen, penduduk bukan warganegara sepertinya juga boleh mengaambil bahagian dalaam program tersebut.

Dubai merupakan salaah satu negaara maju yang turut berdepan masalah obesiti dalam kalangan peenduduk mereka. Pemberian ganjaran ini dilihat sebagai satu inisiatif yang berkeesan untuk menurunkan kadar obesiti di negara tersebut.

Menurut laporan CNN, program ini mula dilaksanakan pada tahun 2013, tepatnya di bulan Ramadhan. Dikatakan masalah obesiti di Dubai berpunca dari gaya pemakanan peenduduk Dubai yang gemar akan makanan siap saji atau fast-food serta kuraang bersenam.

Nilai satu gram emas di Dubai mengikut pasaran semasa dianggarkan kira-kira 212 Dirham atau sekitar RM240. Bayangkan kalau korang berjaya turun 15 kilogram, dah boleh beli iPhone 12 Pro Max sebijik.

SUMBER: CNN, Irfan Khairi I Siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

5 T̷ahun Tingg̷alk̷an Duni̷a ‘m̷ak ny̷ah’, Pemud̷a Ini Ten̷ang Bergel̷ar Tuk̷ang Bu̷at Ker̷and̷a

“Sudah Simpan Batu Nis4n, Ker4nda…”, Tinggalkan Dunia ‘M4k Nyah’, Tenang Jadi Tukang Buat Ker4nda Jun …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *