Tamat Kuarantin, Caprice ‘Isytihaar’ Peraang Terhadap Predaator S3ksuaal, Munaafik

PETALING JAYA – Selepas menjaalani kuaraantin selama 14 hari, penyanyi rap dan aktivis kemanusiaan sensasi, Caprice akhirnya menanggalkan gelaang tangan atau tag kuaraantin hari ini.

Caprice atau nama lengkapnya, Ariz Ramli, berkoongsi perkara tersebut menerusi satu entri berbentuk video dalam InstaStory sebentar tadi.

Kuaratin tamaat satu hal, namun satu satu perkara lagi yang menariknya apabila beberapa jam sebelum ‘dibeebaskan’, lelaki berusia 33 tahun itu turut mengisytiharkan perang terhadap beberapa goolongan yang telah mencemar kesuucian agama dan baangsa, termasuk pedofilia.

“Tomorrow (hari ini) saya bebas. Hari ini adalah permulaan peraang saya melawaan predator s3ks.ual, pedo.filia dan orang-orang munaafik.

“Saya tidak akan pernah berhenti selagi orang itu tidak meringkuuk dalam penjaara. Ingat itu,” katanya.

Pelantun lagu Lenglui itu turut menaasihatkan agar masyarakat supaya tidak menjadikan ugutaan bvnuh sebagai jenaka atau sekadar permainan kandungaan media soosial.

“Mungkin untuk sesetengah orang, ugutaan bvnuh, cabar jangan masuk Penang (Pulau Pinang) atau Pahang atau mana-manalah yang mereka nak ‘claaim’ atau nak tunggu kita depan pagar KLIA, atau nak tunggu depan pejabat, satu perkara yang lawak.

“Tak lawak. Semua itu dibuat oraang mereka yang memiliki akaun (media sosial) yang betul. Pejabat saya public (terbuka), kereta saya terbuka. Mungkin kalau kalian atau ahli keluarga dapat ugutan bvnuh, mesti akan maarah juga,” coretnya.

Tidak menyebut mana-mana nama secara spesifik, Caprice berkata, sejak difitnaah sehingga namanya menjadi bualan satu Malaysia, hampir setiap hari dia menerima ugutan bvnuh.

“Sejak orang itu fitnaah sampai satu Malaysia kecoh, hari-hari saya terima macam-macam ugutan bvnuh.

“Kalian tunggu. Saya seorang yang penyabar dan takkan berhenti. Apabila kebenaaran dirungkai, saya berharap kalian semua si dungu siap-siap betulkan tetapan Google Maps atau Waze untuk cari saya di padang maahsyar nanti.

“Dekat dunia, yang berani vgut, kita ada undang-undang. Jumpa saya depan-depan dahulu baru selesai,” ujarnya.

Terdahulu, Caprice mendedahkan menerima 60 ugvtan bvnuh selepas dakwahnya di Gaza, Palestin disalaherti oleh sesetengah pihak.

Dua bulan menghabiskan masa di Jordan daan Mesir termasuk gagal memasuki Palestin, nama Caprice menjadi perbuaalan satu Malaysia apabila dia didakwa ‘tidak sebulu’ dengan pendaakwah bebas, Ebit Lew berkaitan isu bantuan kemanusiaan kepada rakyat Pal3stin.

SUMBER:K! ONLINE

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!