[VIDEO] Aksi ‘Pocong’ Melompat Bantu Promote Ubat Tradisional, Undang Tawa Warganet “Nasib baik tak shuffle”

Kalau sesiapa yang selalu pergi ke pasar pagi sebelum wabak C0vid-19 melanda dunia dulu, mesti ramai perasan akan ada seaakan persembahan kecil dilakukan peniaga untuk melariskan barangan mereka daan paling selalu dilihat adalah ubatan tradisional.

Walaupun kadang-kadang apa yang ditunjukkan itu seakan tidak masuk akal, namun ia nyata membuatkan paara pengunjung ketika itu menjadi terhibur.

Pocong buat demo

Sejak beberapa hari lalu, sebuah video menunjukkan suasa di sebuah pasar menjadi viral apabila aksi seorang ‘poocong’ ini menarik perhatian ramai.

Menerusi perkongsian oleh @Ahmad, menunjukkan seorang peniaga lelaki menjual ubatan tradisional di sebuah pasar pagi di sekitar negeri Perak.

Dalam video tersebut, dia mula membaca-baca pada guni yang terdapat pembantunya di dalam dan kalau sekaali pandang ia kelihatan seakan seperti sosok pocong.

Sebagai langkah untuk melariskan produknya itu, dia turut membaca beberapa potongan ayat Al-Quran kepada ‘poocong’ berkenaan.

Selepas beberapa ketika, ‘pocoong’ berkenaan dilihat mula melompat-lompat seiring dengan ayat yang disebut oleh lelaki berkenaan. Lalu, soosok tersebut mula terjatuh dan terus ditahan oleh seorang lagi pembantu yang menunggu di tepi.

Bukan tu saja, dia siap meminta pada pengungjung yang lain untuk datang tengok lebih dekat sebagai bukti apa dilakukaannya itu tak berbahaya.

Posting berkenaan telah mendapat perhatian raamai, sehingga kini ia telah meraih lebih dari 649k views di TikTok.

“Bende mcm ni buat aku lupa nak beli ape”

Di ruangan komen, aksi ‘pocoong’ berkenaan nyata membuatkan rata-rata netizen terhibur. Ada yang menyifatkan bahawa persembahan tersebut mengingatkan kembali kepada nostalgia datang ke pasar pagi sebelum ini.

Selain itu juga, ada yang bergurau bahawa persembahan-persembahan sebegini akan buatkan mereka selalu terlupa untuk barangan yang sepatutnya ketika itu.
SUMBER:lobak merah

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *