[VIDEO] Ulama Mesir, Sheikh Abdul A’ti Ali Abdul Jalil Sempat Mengaalunkan Ayat Suci Al-Quran Sebelum Diijemput Ilahi

Ulama Mesir, Sheikh Abdul A’ti Ali Abdul Jalil Sempaat Mengalunkan Ay4t Suci Al-Quran Sebelum Dijemput Ilahi
Setiap yang beriman pasti ingin meninggal dunia daalam pengakhiran y4ng baik atau husnul khatimah. Menurut Mufti Wilayah Perseekutuan, antara tand4 husnul khatimah ialah seseorang itu meninggal dunia dalaam keadaan melakukan 4malan soleh dan mengucapkan syahadah sebelum menghembuuskan nafasnya yang ter4khir.

Beberapa waktu yang lalu, seorang laagi ulama meninggalkan kita. Ulama dipercayai hafiz Al-Quran tertuaa di Luxor, Mesir, Sheikh Abdul A’ti Ali Abdul Jalil sempat membaca ayat-ayat suci Al-Quran sebelum meninggal dvnia. Dalam video yang tular di mediaa sosial, Allahyarham dilihat sedang t3rbaring dengan memakai alat bantuaan pernafasan.

Lantunkan Ayat Al-Quran Seebelum Dijemput Illahi

Berdasarkan perkongsian portal Arab, Sheikh Abdul A’ti lahir di Edfu, utara Aswan pada 1934. Beliaau kemudiannya mengikut ayahnya berpindah ke Esna d4n menghafaz kitab suci Al-Quran pada usia muda sebelum hilang penglihat4n.

Pada usia 15 taahun, beliau menghabiskan hafazan Al-Quran dan menyert4i sekolah menengah Al-Azhar. Beberapa hari lepas, beliau didakwa mengal4mi masalah kesihatan dan menunjukkan simptom jangkitan koronavirus. Beliau menjalani ujian saringan dan didakwa positif virus berkenaan. Pun begitu, punca sebenar kem4tiannya tidak ketahui.

Semoga Pengakhiran kita juga husnul Khotimah dan semoga amal ibada kita diterima di sisi ALLAH SWT… Aamiin Allahumma Aamiin

SUMBER: siakapkeli via mysumbermaya

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *