Seorang Lelaki Mengaku Pernah Ke Masa Depan, Dakwa Dunia Akan ‘Haancur’ Pada Tahun 5000

Penjelaahan masa adalah satu teori yang sering diperdeebatkan. Kemampuan untuk kembali kepada masa silam atau masa depan adalah salah satu ‘kuazsa’ yang sering didambaakan oleh manusia. Seolah-olah, dengan itu mereka mampu untuk mengubaah sejaarah. Selain itu, filem atau kartun yang menunjuvkkan sisi lain penjelaahan masa telah menciptaa satu idea bahawa perkara ini mampu dilakukan oleh manusia. Tetapi deengan cara bagaimana atau dengan teeknologi apa ia masih sukar untuk dijaawab.

Naamun, melalui sebuah perkoongsian seorang lelaki yang bernama Edward. Dia teelah mengaku bahaawa dia telah berjaya mengembaara ke masa hadapan iaitu pada tahun 5000. Di daalam temuramaah bersama ApexTV, Edward mendaakwa dia adaalah sebahagian daripada ujian rahsia untuk menjelajah ke masa haadapan pada tahun 2004. Di masa hadaapan dia telah melihat bagaimana dunia haancur diseebabkan kesan perubahan iklim. Katanya, sewaktu dia berada di Los Angeles versi masa hadapan. Dia melihat bandar dengan empaat juta penduduk itu teenggelam dan ia dibuktikan dengan gambar yang diambil oleh Edward.

Dia yaang mengaku bekerja di sebuah makmaal di sekitar Los Angeles telah ditugaskan untuk pergi ke masa hadapan dan mengambil gambar keadaan di sana. Miisi rahsia ini telah menemukan dia dengan kota Los Angeles yang tenggelaaman dan dipenuhi deengan air. Di dalam video yang dikeluarkan ApexTV, kelihatan wajah Edward telah disamaarkan dan suaranya pula telah diberi kesan khas bagi tujuan untuk melindungi identitinya.

“Saya akan menceritakan kisah yang akan memukaau anda dan anda akan terkejut. Saya muncul di suaatu ‘tempat’. Itu luar biasa. Saya berdiri di atas platform kayu yang besar. Bukan hanya saya, rumah, bangunan, tentu saja, semuanya terbuat dari kayu. Dan selepas itu, saya menyedaari bahawa ia adalah kota yang sama, Los Angeles, tetapi di bawah air,” katanya kepaada ApexTV, saluran yang sering membincaangkan mengenai aktiviti paraanormal dan teori konspirasi.

Tidak pasti apakah niat sebenar Edward mengaaku bahawa dia telah pergi ke masa hadapan. Namun bagi pihak NASA, apa yang dikaatakan oleh mereka yang mengaku telah mengembara ke masa hadapan adalah kaarut. Kata NASA, dunia tidak mempunyai teknologi yang mampu untuk membaawa seseorang ke masa silam mahupun masa hadaapan.

Tetapi melihat kepada isu yang diketeengahkan oleh Edward, dia seolah-olah cuba membawa isu kesan perubahan iklim deengan caranya tersendiri – iaitu mengaku pernah ke masa hadapan. Para penyeelidik sebenarnya telah membincangkan isu ini sejak bertahun-taahun lamanya. Kesan perubahan iklim ini akan membawa bencaana yang besar kepaada manusia termasuk baanjir besar, gelombaang panas dan api liar serta taufaan yang kuaat di beberapa negara.

Untuk rekod, para penyelidik sebelum ini mengatakan ada bukti yang kuat bahawa kita semakin atau sudah melewati titik tertinggi perubaahan iklim. Ini termasuk kejadiaan cairnya lapisan ais di Greenland dan Antartika Barat yang mungkin tidak daapat dipulihkan selama berabad-abad yaang akan datang.

Ramalan kaartun The Simpsons tahun lalu akhirnya jadi kenyataan pada hari ini. Klik pautan di bawah untuk membaca.

SUMBER:The Vocket

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Tak Mampu Sihir Orang Islam Yang Jaga Solat – Bomoh Rusia

Tular sebuah video di media sosial, di mana seorang bomoh yang dipercayai berasal dari Rusia …

Leave a Reply

Your email address will not be published.