Lelaki P0sitif C0vld-19 Dakwa ‘Dicul1k’ Masuk ICU Untuk Ditidurkan Telah Menlnggal Dvnia..

Pesakit C0vld-19 yang pernah tular sebelum ini mendakwa dir1nya ‘diculik’ dan ‘dipaksa’ berada di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Pulau Pinang disahkan menlnggaal dunia hari ini (24 September 2021).

Dikhabarkan menlnggaal dunia
Perkara tersebut dimaklumkan Kosmo! memerusi perkongsian ol3h seorang pengamal perubatan, Dr. Malar Santhi Santherasegapan di lam4n Facebook milik beliau.

Allahyarham Affendy Mohd Yusof, 43 dikatakan sudah dipindahk4n ke wad biasa selepas melepasi tempoh jangk1itan C0vld-19.

Ajaal maaut bukan ditangan doktor
Dalam pada itu, Dr Malar juga sempat meninggalkan pendapat p3ribadinya berikutan ada cakap-cakap belakang yang kurang enak didengar b3rkaitan pemergiaan arwah yang pernah terkait kontroversi sebelum in1.

“Ajaal maaut bukan di tangan doktor atau peguam atau atas s3suatu prosedur. Ajaal maaut telah ditetapkan, persoalannya adakah kita dah b3rikhtiar sehabis baik, ada tak kecuaian yang berlaku?

Apa yang kita boleh atau bakal lakukan kalau ada kes akan dat4ng? Masih dengar dan turutkan nasihat peguam di dalam hospital, atau sep4tutnya dapatkan nasihat pakar perubatan yang lain bukan pakar palatao.” tulisnya..
Pernah tular beberapa minggu lepas

Terdahulu, video allahyarham yang mendakwa dipaksa berada di ICU walaupun mengatakan dirinya dalam keadaan stabil telah tular di media sosial

Pihak hospital balas kenyataan
Walau bagiamanapun, Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Pulau Pinang (JKNPP), Dr. Ma’arof Sudin, telah menjelaskan hal sebenar dan menafikan bahawa pesakit Covid-19 tahap empat itu diculik dan dipaksa memasuki ICU seperti yang didakwa.

Namun, tindakan tersebut dilakukan oleh pihak hospital berikutan individu tersebut mengalaami penurunan tahap oksigen yang sangat membimbangkan.

SUMBER: Kosmo! (Siti Aminah Mohd Yusof), FB Dr. Malar Santhi Santherasegapan, Faizul Ezmin II, KKM

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *