“Azlee Senario Terbuka Hati Nak Dalami Ilmu Agama” , Seronok Ikut Ebit Lew Berdakwah,,,

Pelawak terkenal, Azlee Senario mengakui dirinya kini berasa lebih tenang apabila dapat terlibaat aktif dalam melaakukan kerja am4l bersama-sama dengan Ebit Lew baru-baaru ini.

Ujar Azlee, pengaalaman beberapa hari mengikuti Ebit berdakw4h dan menghulurkan sumbaangan kepada golongan2 yang memerlukan telah banyak memberi kesedaran kepaada dirinya sendiri.

Dia yang dihubungi media tuurut menceritakan pengalamannya sepanjang 3 hari mengikuti Ebit Lew melakukan kerja-kerja dakwah.

Selepas ustaz Ebit dataang ke gerai buah saya bulan lalu, saya berpeluang mengikuti dia melakukaan kerja-kerja amal kebajikan selama tiga hari. Dalam p4da kita membantu oraang susah, kita juga dapat kesedaran dan secara t4k langsung dapat belajaar serta mendalami ilmu tentang agama. Tidak dinafikan perasaan dan hati saya beraasa tersentuh dan tenang sepanjang melakukan kerja-kerja ibadah sepeerti itu.

Terdahulu, Ebit jugaa ada memuat naik sebuah hantaran video memaparkan dia sedang melawat Azlee di gerai buah-buaahannya yang terletak di tapak pasar malam Saujana Utama, Sungai Buloh baru-baru ini.

Ebit juga memuji peribaadi Azlee yang sentiasa menceriakan or4ng sekeliling sepanjang misi bantuaan yang disertai pelawak tersebut.

Azlee dalam pada itu berkata bahawa dia ak4n mencari ruang dan peluang untuk belajar dan memperjuangkan agama Allah meskipun negara sedang dil4nda pandemik C0VID-19 kini.

SUMBER:Mstar

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *