Kena Terajaang Dengan Bakal Mertua Masa Akad Nikah Ini Punca Sebenar….

Kena teraajang bakal mentua masa akad nikah

Sebuah majlis pernikaahan di Oimbo, Kota Bima, Indonesia dilanda kekecohan apabila pengaantin lelaki disepak 0leh bakal bapa mentuanya ketika proses akad nikah berlaangsung, lapor portal KlikAktual, semalam.

Menerusi rakamn video yaang dimuat naik di laman Instagram @makassarinfodotcom, insi1den berlaku apabila bapa pengantin perempuan menyebut perkataan ‘bo0te’ bermaksud m0nyet dalam Bahasa Bima selepas mengucapkan kalimah syahadah.

Perkara tersebut mengundaang kemaraahan keluarga pengantin lelaki dan bapa pengantin perempuan diteegur atas perbuatannya.

Pengantin lelaki (kiri) beersama bakal mentuanya (kanan) – Instagram
“Apa lagi yang tidak puaas hati? Kenapa mahu timbulkan masalah dengan menggelar pengantin lelaaki sebagai m0nyet. Tolong hormati keluarga kami,” demikian ucap wakil keluaarga pengantin lelaki.

Tidak puas hati dengaan teguran itu, bapa pengantin perempuan secara tiba-tiba bangun dan meneraajang muka menaantunya sebelum sempat dipegang oleh jurunikah serta saksi yang ada di situ.

Menurut sumber, punca kemaraahan bapa pengantin perempuan adalah kerana keluarga pengantin lelaki tiba lewat di majlis akad nikah.

Mereka sepatutnya tiba pada pukul 10 pagi namun hanya muncul sekitar pukul empat petang waktu tempatan.

Sesi pernikahan itu terpaksa diteruskan secara online dan khabarnya, kedua mempelai sehingga kini belum tinggal serumah gara-gara kejaadian yang berlaku pada 14 Ogos lalu itu.

SUMBER:K Online

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!