Ya Allah. Ramai Sedih MeIihat Keadaan Terbaru Ustaz Kazim Bertongkat. Doakan Agar Cepat Sembuh..

Datuk Ustaz Mohd Kazim Elias ialah seorang penceram4h bebas dan personaliti med1a Malaysia. Ceramah beliau banyak dimuat naik ke YouTube. Pendekatan komedi dan santai yang digunakan oleh Datuk Ustaz Kazim dapat menarik min4t ram4i pendengar dari pelbagai latar belakang masyar4kat.

Top1k-topik berkaitan dengan keluarga dan motivasi s3ntiasa menjadi intipati cer4mah beliau. Merupakan pengasas dan pengetua untvk Pusat Pendidikan Al Bar4kah iaitu pusat pendidikan Islam yang beribu p3jabat di Kg Manjoi, Ipoh, Per4k.

Datuk Ustaz Kazim juga banyak terlibat dengan akt1viti kemasyarakatan dan pemb4ngunan agama Islam. Beliau sering dijemput vntuk memberi ceramah dis3kitar tanah air terutama termasuk Singapura d4n Brunei.

Ya Allah. Ramai sayu Iihat keadaan terbaru Ustaz Kazim bertongkat. Doakan cep4t sembuh y4
Sel4in itu juga dijemput menjadi ahli panel atau pensyarah di siaran siaran tel3visyen dan radio utama nasional dan juga ceramah perdana.

Sed1kit informasi, setelah menamatkan pengajian di Maahad Tahfiz Al Quran & Qiraat Masjid Negeri Perak, beliau mula mengajar sebagai guru sapel di Maahad Tahfiz Al Quran Addin, Tualang Sekah, Malim Nawar, Perak pada tahun 1993.

Disamping itu juga beliau telah dijemput untuk menjadi pensyarah di Pusat Perkhidmatan Keluarga Cawangan Negeri Perak iaitu pusat kaunselling keluarga pada tahun 1994. Di pusat inilah beliau mula didedahkan dengan pelbagai karenah dan permasalahan keluarga.

Namun walaupun dalam usianya yang muda itu, pendekatan rohaniah dan agama yang digunakan beliau mampu untuk menyelesaikan i.su dan m.asalah keluarga dan melalui kejayaannya disitu, beliau telah dilantik untuk menjadi pengarah bagi pusat kaunselling tersebut pada tahun 1996. Selain itu juga beliau adalah merupakan Imam untuk Masjid Al Aulia yang terletak di jalan Kuala Kangsar, Ipoh, Perak sehingga tahu 2001.

Malah, Ustaz Kazim juga dikatakan pernah dikejarkan ke h.ospital berikutan peny.akit yang sedang dia hadapi.

Bertongkat dan berkerusi roda
Reaksi Orang Ramai
Shafakallah Ustaz…Semoga diberi kesembuhan dn dipermudahkan segala urusan r.awatan perubatannya…Aamiin

Semoga ustaz cepat sembuh semoga ALLAH merahmati ustaz dalam berdakwah.

Ya Allah..Kurniakanlah kesembuhan buat Dato’ ustaz Kazim Elias dan permudahkan segala urusannya.

Allahuakbar.. Ya Allah.. Kau kurniakan lah kesembuhan buat ustaz Kazim Elias. Kembalikan lah kesi.hatan kaki Ustaz Kazim Elias. Sesungguhnya Engkau Maha Penyembuh.. Aamiin.

Allahu akbar…ustaz kazim..semoga kurniakan la kesembuhan dan kesihatan yang baik serta dipermudahkan urusannya..ya allah ya rahman ya rahim ya robbal’alamiin aamiin.

Tonton video Ustaz naik kerusi roda

Kredit : FB/UstazKazim/OM

About admin

Check Also

5 T̷ahun Tingg̷alk̷an Duni̷a ‘m̷ak ny̷ah’, Pemud̷a Ini Ten̷ang Bergel̷ar Tuk̷ang Bu̷at Ker̷and̷a

“Sudah Simpan Batu Nis4n, Ker4nda…”, Tinggalkan Dunia ‘M4k Nyah’, Tenang Jadi Tukang Buat Ker4nda Jun …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *