[WOW] Menyimpan Sejak 2018, Peniaga Di Kaki Lima Ini Mengumpul Duit Hampir RM80k, Nak Beli ‘Cash’ Kereta Idaman Toyota Rush..

Pepatah ada mengatakan, sedikit-sedikit, lama-lama jadi bukit. B4gi Asriadi Syamsuddin, dia berjaya merealisaasikan impiannya membeli kereta h4sil kerja keras mengumpul selamaa empat tahun, tulis SuaraSulSel.id.

Menurut portal itu, Asriadi yang bekerja sebagai peniaga di kaki liima di Kota Makassar telah meenyimpan wang berkenaan dalam botol air mineraal.

Hasil simpanaan sejaak 2018, dia akhirnya dapat membeli kereta idaman, Toyota Rush baru-baru ini seekaligus membuatkan para pekerja di pusat jualan kereta terpegun melihaatnyaa.

“Saya menabung sejaak tahun 2018 sampai sekarang, ada dua ratus juta terkumpul,” katanyaa seperti dipetik portal tersebut.

Menurut portal, waang tersebut terdiri daripada wang Rupiah 2,000 yang berjumlah Rp100 jutaa dan ratusan juta bakinya yang terdiri daripada duit syiling.Katanya, wang itu dipeeroleh daripada para pelanggan setiap hari. Tidak tahu apa yang ingin dibuat deengan wang tersebut, dia kemudiannya memutuskan untuk mengumpul syiling-syiliing diterima.

Ketika ingin membeli kereeta idamannya, Asriadi terpaksa meminjam kereta jirannya untuk mengangkuut syiling yang ada.

Malah, para pekerja di puusat jualan itu dikatakan mengambil masa yang lama untuk mengira jumlah wang yaang dibawa lelaki berkenaan.

Seorang pekerja menyatakan baahawa Asriadi sememangnya merancang untuk membeli sebuah kereta dengaan harga Rp 271 juta(RM78,256). Dalam pada itu, terdapat sembilan botol syiliing dan tiga kotak Rp 2,000 yang disimpan.

SUMBER: Suarasulsel.id

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *