Pemandu MPV M4.ut Tercampak N4has Dengan 2 Buah Lori Di Lebuhraya Utara

TAPAH – Seorang lelaki m4ut selepas kenderaan yang dipandunya terbabit d4lam nah4.s dengan dua buah lori di Kilometer 316.3 Lebuhraya Utara- Selatan 4rah utara di sini pada Jumaat.

Dalam kejadian kira-kira jam 4.30 pagi itu, m4n.gsa, Tan Ying Ming, 54, y4ng memandu kenderaan pelbagai guna (MPV) Toyota Innova disahkan men1n.ggal dvnia di tempat kej4d.ian.

Ketua Polis Daerah Tapah, Superintendan Wan Azharuddin Wan Ismail berkat4, kem4la.ngan itu melibatkan sebuah MPV dan dua lori yang membawa muatan bvah-buahan dan ayam.

Menurutnya, siasatan awal mendapati kem4la.ngan itu dipercayai berlakv apabila MPV terbabit melanggar bahagian belakang lori yang membawa bu4h-buahan.

“MPV berkenaan dalam perjalanan dari Kuala Lumpur menuju ke Ipoh, ap4bila sampai di lokasi kej4dian telah mel4nggar bahagian belakang lori y4ng menuju ke arah sama di lorong kiri.

“Akibat pelanggaran itu, MPV terbabit terbabas ke lorong kanan dan d1l4nggar sebuah lori yang membawa muatan ayam sebelum kedua-duanya kenderaan t3rsebut terb4.kar,” katanya.

Wan Azharuddin berkata, n4has itu menyebabkan m4n.gsa tercampak kelu4r dan mengalami kec3deraan p4rah di kepala sebelum disahkan men1ng.gal dun1a.

“Myat m4ngsa telah dibawa ke Unit Forensik Hospital Tapah dan bed4h s1asat akan dijalankan pada Sabtu selepas mendapat keputusan ujian c4litan C0vid-19.

“Kedua-dua pemandu lori berusia 49 dan 58 tahun itu tidak mengalami sebarang keced3raan. Siasatan lanjut dijalankan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sementara itu, Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Perak memaklumkan sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Tapah bergegas ke lokasi kej4dian selepas menerima panggilan pada jam 4.49 pagi.

“Terdapat sebuah lori muatan ayam musnh 60 peratus manakala MPV terbabit musn4h 90 peratus dalam n4has itu.

“Anggota melakukan pemadaman menggunakan dua aliran air sehingga 4pi padam sepenuhnya dan operasi tamat pada jam 5.48 pagi,” katanya

SUMBER:Sinar

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *