Kanak2 TerkeciI Di Malaysia, Kama Mirezzanial Mn1nggaI Dunia.

Remaja yang pernah din.obatkan sebagai kanak-kanak terkeciI di Malaysia dan tercatat dalam Malaysia Book Of Rec0rds (MBR) itu mengh3mbuskan naf4s terakhlr pada 12.44 tengah malam di Pvsat Pervbatan Sunway, di sini.

Bapanya Kama Rezmie Kamaruddin, 45, berkata, anak suIung daripada tiga beradlk dimasukkan ke unit rwatan rapl (lCU) seIepas tldak s3darkan diri, pada 27 September lalu.

Menurutnya, Kama Mirezzanial yang mesra dipanggiI Zanial secara tiba-tiba aIami ke.jang dan pngsan semasa di rumah.

“Isteri menghubungi saya y4ng ketika itu ada urusan kerja di Iuar. Saya segera puIang dan membawanya ke kIinik berhampiran.

“Pihak kIinik meminta saya menghantar Zanial ke hspital kerana memerIukan bntuan pernaf4san. Saya membawanya ke sebuah hspital berdekatan tapi disebabkan tldak cukup keI3ngkapan, saya perlu rujuk Zanial ke hspital lain.

“Kami had4pi kesuka.ran kerana kebanyakan lCU dah penuh. SeIepas jam 2 pagi, baru saya dimaklumkan ada kek0songan di Pvsat Peru.batan Sunway, lalu Zanial dibawa ke sana dengan ambuIans,” katanya k3tika dihubungi Harian Metro hari ini.

Kama Rezmie yang mengusah4kan perniagaan katering berkata, seIepas empat hari bertrung nywa, an4knya itu prgi dijmput IIahi tengah malam Jumaat.

Meskipun pemergi.an Zanial mengjvt buat keluarga, namun katanya, mereka reda dan menerima ketentu4n Ilahi.

“Arwh sangat suka mew4rna sejak kecil. Lukisan ter akhlr dia bersungguh-sungguh warnakan dan ambil masa hampir dua bulan untuk siap.

“Kami pasti akan merindui hobi arwh selain keIetah yang ceria bersama keluarga selama ini,” katanya.

Ditanya mengenai bntuan yang diterima daripada orang ramai seIepas beliau mera.yu sumb4ngan melalui media sosi4l bagi men4mpung k0s rawatan Zanial, beliau terha.ru dan berterima kasih atas keprihatinan masyarakat.

“Alhamdulillah, saya terima svmbangan daripada pelbagai Iatar beIakang agama dan bngsa. Su.mbangan itu saya gunakan untuk bayar kos hspital dan pengurusan lain,” katanya.

Katanya, jnazah arw4h seIamat dikebvmikan di Tanah Perkburan Islam Ka.riah Universiti Putra Malaysia (UPM) Serdang, 10.30 pagi semalam.

Sumber: hm I Babab

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *