7 Tips Untuk Menjadi Jut4wan Dalam Masa Yang Singkat. No.3 Tu Ramai Yang Dah Buat

Di zaman sekarang sudah ramai anak muda bergelar Jut4wan melalui bidang perniagaan. Dan sesungguhnya bukan mudah untuk menc4pai ketahap itu melainkan dengan usaha yang tidak pernah kenal putus as4.

Menerusi laman web lifehack.org telah mended4hkan beberapa tips yang boleh dipraktikkan dalam kehidupan seharian untuk m3ncapai impian bergelar jutawan.

Walaubagaimanapun umat Islam, setiap impian h4ruslah disertakan usaha, doa dan tawakal.

1. Berhati-h4tilah dengan perbelanjaan yang k3cil

Keb4nyakan daripada kita biasanya amat menit1kberatkan untuk membuat pel4buran yang besar dan pembelian yang bany4k. Namun kita cenderung untuk mengh4biskan duit untuk perbelanjaan kecil. T3tapi perbelanjaan kecil itu seben4rnya dapat dikumpulkan dan menjadi juml4h yang besar.

2. Fokvs kepada masa dep4n

Mudah vntuk menghabiskan dvit bagi mendapatkan sesuatu yang kita kehendaki. Ubah t4biat itu dan fokus k3pada masa depan berbanding mendapat kepuasan sement4ra.

3. Tid4k beli sesuatu yang t1dak perlu, hanya untuk menunjuk-nunjuk

Walaupvn kita gembira jika m3nerima pujian daripada rakan mengenai apa yang dimil1ki namun kita harus m3ngawal dan meletakkan batas terhadap tabiat itu.

Beli 4pa yang diperlukan d4n bukannya membeli untuk mendapat pujian.

4. C4tat perbelanjaan dal4m hitam putih

Buk4n itu sahaja, antara p4nduan lain ialah biasakan untuk mencatatkan segala perb3lanjaan keluar dan masvk kerana kebiasaannya orang kaya mengetahui di mana d4n ke mana wang merek4 belanjakan.

Gunak4nlah aplikasi Micros0ft Exel contohnya dan ia pasti akan memudahkan and4.

5. B3kerja keras

Tid4k seperti tanggapan umvm bahawa orang kaya hanya bersenang-senang dan men1kmati kehidupan mereka k3rana realitinya, mereka bekerja lebih keras dar1pada orang biasa.

6. M3labur simpanan dengan b1jak

Ol3h itu, cuba untuk meningk4tkan pendapatan anda, dan apabila ia akan men1ngkat, buat simpanan y4ng lebih berbanding sebelum ini. Buatlah simpanan dar1pada pendapatan yang d1peroleh

Kit4 biasanya mengabaikan jvmlah yang kecil tetapi jumlah yang kecil itu seb3narnya boleh bertambah s3hingga menjadi jumlah yang besar. Selain dar1pada itu, jika anda melabvr wang dengan betul, anda akan kagum dengan has1lnya nanti.

7. M3nggemari jualan murah, t4war menawar

Gol0ngan kaya tidak pernah memb4yar apa-apa caj yang tidak perlu. Mereka kekal berhati-hati tentang yur4n dan bayaran yang boleh dielakka

SUMBER:HCL

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *