Bapa Kesal, Anak Autistik Dik4sari Guru Besar Pusat Asuhan Hingga Ced3ra

Siapa yang tak ger4m melihat anak yang dihantar ke pusat asuhan atau sekolah khusus d3ngan membayar yuran bulanan yang mahal namun diperlakukan deng4n k4sar oleh tenaga pengajar disitu.

Terkilan dan rasa mar4h
Hal tersebut dirasai s3ndiri oleh seorang bapa yang meluahkan rasa kesal dengan apa yang terj4di kepada anaknya. Menerusi Facebook Tengku Aminuddin Syafiq, di4 telah menyatakan bahawa anaknya yang menghidap autistik mengalami k3cederaan susulan diperlakukan dengan kasar sewaktu berada di pusat asuh4n tersebut.

Heret & bertindak k4sar
Dalam penjelasan p3ngguna Facebook itu, dia telah melihat rakaman video litar tertutup (CCTV) d4n jelas kelihatan anaknya seakan takut dengan salah seorang guru disitv.

Kesalahan anaknya y4ng tidak mahu makan dan mengeluarkan semula makanan dari dalam mvlut telah membuatkan guru berkenaan ‘naik angin’ dan mengasariny4.


Diminta untuk ter1ma ketentuan Ilahi
Jelas Tengku Aminuddin Syafiq lagi, tindakan tersebut sama sekali tidak dapat diterimanya d4n sudah membuat laporan polis serta membawa anaknya mendapatkan rawat4n.

Segala bukti juga tel4h ditunjukkan seperti rakaman CCTV, laporan polis serta gambar kecederaan an4knya akibat tindakan kasar guru merangkap pengetua pusat asuhan tersebvt.

Perkara macam ni l4h paling ditakuti ibu bapa
Sehubungan deng4n perkongsian yang dibuat Tengku Aminuddin itu, rata-rata warganet telah menlnggalkan komen dengan menzahirkan rasa geram melihat pelaku yang sesvka hati bertindak kasar terhadap kanak-kanak hanya disebabkan hal kec1l.

Tanggungjawab y4ng sepatutnya digalas dengan amanah bukanlah satu tiket untuk berbuat sesvka hati lebih-lebih lagi kepada kanak-kanak yang menghidap autist1k.


Tak ada hati perut langsung

Ambil tindakan terhadap cikgu

Berani ye tarik bahu budak macam tu

“Jangan bagi muka dekat perempuan ni”

SUMBER:FB Tengku Aminuddin Syafiq

 

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *