Bob Lokman, 57, Kini Menerima Rawatan Lanjut Di (CCU) H0spital Sultanah Bahiyah,

Kuala Lumpur: Penulis lirik dan pel4kon, Bob Lokman, 57, kini men3rima rawatan lanjut di Unit Penjagaan Kor0nari (CCU) Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Kedah, sejak empat hari l4lu.

Bob atau nama sebenarnya Mohd Hakim Lokman berkata, dia dimasukk4n ke CCU hospital berkenaan berikutan jantvngnya di bahagian atas berger4k terlalu laju dan tidak stab1l.

“Selepas menunda beb3rapa kali temujanji dengan doktor sebelum 1ni berikutan kes Covid-19 yang t1nggi, saya datang membuat pemeriksaan susul4n di hospital minggu lalu.

“Pemeriksaan dokt0r mendapati jantung saya di bahagian atas berg3rak terlalu laju dan tidak st4bil. Jadi, saya perlu dimasukkan ke CCU untuk p3mantauan sepenuhnya sehingg4 stabil semula,” katanya kepada Harian Metr0.

“Mohon doakan kesih4tan saya sembuh semula. Saya minta maaf d4n nak ucapkan terima kasih kepada 4nda semua yang mendoakan saya. Hanya Allah s4ja mampu membalas.

“Saya sepatutnya sud4h dimasukkan ke CCU di hospital ini enam m1nggu lebih awal, tetapi disebabk4n penularan Covid-19 maka ia ditunda dan s3karang tak boleh lagi kerana perg3rakan jantung saya terlalu laju,” katany4.

Menerusi laporan Harian Metro pada 19 September lalu, Bob berk4ta, dia juga akur keadaan kesihat4nnya sudah tidak sepenuhnya pulih seperti dvlu kerana ada masa dia sihat d4n kadangkala sakit.

Katanya, soal sak1t nak datang memang tak boleh dijangk4.

Kalau kurang sih4t pun, biasanya dia akan mengalami masal4h pernafasan kerana sesak nafas diseb4bkan air berlebihan dalam paru-paru dan d1a kena tahan minum air tetapi p3rlu buang air kecil dengan kerap.

Terdahulu, Bob y4ng sebelum ini mengalami masalah jantung s3lamat menjalani pembedahan membetvlkan degupan jantung iaitu Cardiac Resynchr0nization Therapy & Defibrillator (CRTD) di hospital yang sama pada awal Disember tahun lalu.

SUMBER:Harian Metro

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *