Kini Giliran ‘Kapcai’ Honda EX-5 Pula Tawarkan Pada Harga RM15,000. Mencetuskan Perang Harga Di Media Sosial.

PETALING JAYA – Jika seb3lum ini motosikal Yamaha RX-Z dijual pada harga yang tidak masuk akal sehingg4 RM60,000 kini giliran ‘kapcai’ Honda EX-5 pula mencetuskan perang harg4 di media sosial.

Menerusi satu perkongsi4n di sebuah laman Facebook, motosikal yang telah dibaik pulih semula itv ditawarkan pada harga RM15,000.

Berdasarkan gambar y4ng dikongsi, keadaan motosikal berwarna merah itu sangat menarik kelihatan sep3rti ‘baru keluar kilang’ dengan beberapa bahagian masih dibaluti dengan plast1k.

Menurut penjual yang t1nggal di Cheras, Kuala Lumpur itu, jika sebelum ini ada yang menawarkan mot0sikal jenis itu pada harga RM10,000 dan kini dia pula menawarkan pada harga RM15,000.

Susulan perkongsian itv, ia mencetuskan perdebatan hangat dalam peminat motosikal berkenaan y4ng menyifatkan harga ‘kapcai’ itu sangat kapitalis dan tidak masuk akal.

“Kalau harga macam ni b4ik beli kereta, harga melampau macam Yahudi mabuk, simpan jela motor tu vntuk tatapan anak cucu,” tulis Tayar Bocor di ruangan komen.

Turut meninggalkan kom3n adalah seorang lagi pengguna dikenali sebagai Abe Pu Selatan.

“Kalau terdesak sangat pvn nak jual janganlah sampai harga kapitalis. Motosikal tu bukan sebij1 je ada kat Malaysia,” katanya.

SUMBER:mykmu

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!