Kelawar Bersize Manusia, Gambar Tular Ini Buat Warganet Terkejut..

Kelawar menjadi bualan yang paling h4ngat dan mendapat gelaran haiwan yang paling bahaya akibat munculnya beber4pa virus yang menyebabkan kematian seperti SARS, MERS dan terkini COV1D-19. Bila sebut sahaja perkataan ‘kelawar’, ia cukup untuk memberi m1mpi buruk kepada ramai orang.

Namun, baru-baru ini seorang penggvna laman Twitter dari Filipina berkongsi dua keping gambar yang menunjukk4n seekor kelawar gergasi bersaiz manusia sedang tergantung di halaman rum4h.

Perkongsian tersebut mendapat l3bih 100,000 retweets dan ribuan komen daripada warganet yang rata-rat4 tidak mengetahui kewujudan mamalia itu.

Kelawar itu sebenarnya daripada sp3sies giant golden crowned flying fox dan menurut salah seorang pengguna Tw1tter, badan kelawar tersebut sama dengan saiz seekor anjing dan lebar say4p dapat memanjang sehingga sekitar lima kaki.

Walaupun saiznya yang besar berb4nding kelawar yang lain, kelawar ini tidak mengancam kehidupan manusia mem4ndangkan mereka hanya makan buah-buahan seperti buah jambu dan sifatnya y4ng lemah lembut.

Dalam perkongsian yang sama dia m3ngatakan tidak semua kelawar spesies ini bersaiz gergasi, ada yang lebih k3cil dan tergantung di sekitar pokok dan kadang-kadang dibawah atap rumah. K3lawar seperti dalam gambar ini biasanya jarang dijumpai memandangkan merek4 bergantung pada pokok yang lebih tinggi.

SUMBER:Dunia Sosial

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *