[VIDEO] Detik-detik Pengantin Tiba-tiba Menjerit Ketika Akad Nikah, Dipercayai Dislhir

Satu rakaman video yang memaparkan detik-detik up4cara akad nikah sepasang pengantin telah menjadi tular di media sosial.

Dalam video itu, pengantin wanita itv secara tiba-tiba menj3rit sewaktu proses akad nikah berlangsung. Ada yang m3nyatakan bahawa dia telah terkena ilmu s1hir.

Dapat dilihat dalam video yang dimuat naik itu, proses ijab kabul tersebut bermula dengan lancar. Penghulu, wali nikah, saksi perk4hwinan dan sejumlah saudara mara turut hadir.

Kedua-dua pasangan pengantin itu juga sud4h datang ke hadapan penghulu. Mereka dilihat mengenakan pakaian pengant1n serba putih. Pengantin perempuan juga kelihatan cantik dengan solekan di w4jahnya.

Penghulu pun didengari sedang membacakan d0a sebelum akad nikah dimulakan. Kedua-dua belah pihak keluarga yang hadir pvn turut menyaksikan ijab kabul tersebut.

Sementara itu, pengantin lelaki duduk y4ng berdampingan juga dilihat menundukkan kepala. Keduanya kelihatan khvsyuk dalam proses akad nikah itu.

Pada awalnya, proses ijab kabul itu berj4lan dengan sangat lancar. Namun begitu, perkara aneh mulai terjadi kep4da pengantin wanita tersebut.

Pengantin wanita yang dari awalnya tertvnduk secara tiba-tiba mengalihkan pandangannya dengan mend0ngak ke bahag1an atas.

Dia seolah-olah terdengar sesuatu seh1nggakan tampak tercari-cari dari mana datang suara tersebut.

Tak lama selepas itu, dia rebah dari t3mpat duduknya dan kelihatan sedang ket4kutan. Dia juga secara tiba-tiba m3njerit sehingga hist3ria dan tidak sedarkan diri.

Pada ketika itu, detik upacara ijab kabul tersebut terus berubah menjadi kec0h.

Sebilangan saudara mara juga turut didengari menguc4pkan takbir semasa mereka terlihat perkara an3h itu berlaku pada pengantin perempuan.

“Allahuakbar ema, Ya Allah ema,” jerit seorang wanita.

Wanita dalam video itu dapat didengari bertanyakan apa yang berlaku kepada pengantin perempuan. Melihat kej4dian itu, pengantin lelaki yang berada di sebelah turut membantu bakal isterinya.

Sebilangan saudara-mara juga dilihat membantu untuk menyed4rkan kembali pengantin wanita yang secara tiba-tiba hist3ria dan lemah itu.

Video tular itu telah dikongsikan oleh sebuah akaun Instagram bernama @kamerapengawas.id.

Dalam kapsyen video tersebut, dinyatakan bahawa pengantin perempuan telah terkena sih1r semasa proses ijab kabul berlangsung.

Sebahagian warganet mengesyaki bahawa pengantin perempuan itu dir4suk. Sebilangan lagi menyatakan bahawa mereka berasa s3ram melihat kej4dian itu. Beberapa warganet menyatakan video itu adalah video lama.

Ianya kerana kualiti video itu tidak dapat dilihat dengan jelas. Ada juga warganet yang mengatakan kej4dian itu berlaku pada Ogos lalu.

Difahamkan bahawa kej4dian dalam video tersebut dikatakan berlaku di Jawa Barat, Indonesia. Sebilangan penduduk yang menyaksikannya mendengari bahawa terdapat bahasa Sunda di dalam video itu.

Namun begitu, tidak dapat dipastikan kes4hihan dakwaan, bila atau dimanakah lokasi tepat serta kebenaran video tersebut.

Sumber: TribunJabar I Siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *