Bila Konv0i Sama Sama, Tapi Bila Kem4Iangan Dia Dulu Tinggalkan “Kawan.”

PADA hujung minggu lalu seh1ngga ke hari ini, orang ramai masih ber4sa ger4m dan m4rah dengan geng konv0i kereta yang menjadi pu.nca kem4Iangan d1 antara Nissan Cefiro dengan Honda BR-V di kawasan Ulu Yam.

Selain tular rakaman video kem4Iangan tersebut, WhatsApp group kaki k3reta juga berbual mengen4i satu video kem4Iangan lain yang melibatkan sebu4h Honda Civic FD.

Dalam video tersebvt sekumpulan pemilik Honda Civic sedang menguji sk1ll dan kemampuan kereta m4sing-masing, secara tiba-tiba ada sebuah Honda Civ1c dan Proton Satria memo.t0ng knderaan yang merakam konvoi terbabit dari seb3lah kanan. Video di akh1r artikel ini.

Setelah memecut beb3rapa puluh meter di hadapan, Honda Civic yang ber4da di hadapan Proton Satr1a hilang kawalan lalu mermpuh bahagian selekoh k1rijalan tersebut.

Proton Satria sert4 beberapa buah lagi Honda Civic yang lain sempat m3ngelak semasa kereta ters3but terlibatkemalangan. Namun hanya pemandu Proton S4tria sahaja yang memberh3ntikan knderaan, manakala pemandu Honda Civic lain meneruskan perjalan4n mereka seperti tiada apa-apa yang berlaku pada beb3rapa saat lepas.

Tlndakan pemilik-pem1lik Honda itu telah mendapat pelbagai reaksi orang ramai yang rata-ratanya ag4k sedikit terkej.ut apabila melihat mngsakemalangan ditinggalkan begitu s4haja oleh pemilik Honda Civic lain.

Menurut salah seorang p3ngguna media sosial, mngsa yang terlibat kemalanganditinggalkan b3gitu sahaja kerana dia datang daripada kumpulan lain. Oleh sebab itu kumpvlan Honda Civic yang lain meneruskan perjalanan seperti biasa.

Dalam beberapa gambar y4ng lain, beberapa pemilik kereta lain datang memberikan ba.ntuan kep4da mngsa. Kelihatan agak te.ruk juga keadaan kreta terbabit sehingga bump3r depan tercabut akibatkemalangan tersebut.

Rakaman yang tular

SUMBER:Kl

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *