“Kami Bukan Buat Kerja Tuhan Tapi” – Selepas PU Syed, Kini Giliran Ustazah Asma’ Beri Teguran

Selepas Pencetus Ummah (PU) Syed, kini t1ba giliran pend4kwah terkenal, Ustazah Asma’ Harun menegur aksi keterl4luan seorang peng4sas dalam mempromosikan prodvk.

BACA: “Selama Ini A1bkan Diri Sendiri Dan Keluarga Dia Per4san Atau Tidak?” – PU Syed

Tulisnya dalam satu h4ntaran di Facebook, dalam memberi tegvran tiada siapa yang mengambil kerja Tuhan, sebaliknya mereka sedaya upaya m3laksanakan tugas yang telah diper1ntahkan sebagai saudara Islam.

Saya juga sayang d4n hormat kamu, tapi lebih sayang kepada m4syarakat dan generasi anak-anak k1ta yang telah dirosakkan minda dan akhl4k oleh sebahagian sel3briti, influencer, founder produk dan sesiap4 sahaja yang tidak bermoral d1 media sosial.

Jelas Ustazah Asma’ lagi, teguran yang dibuat para pendakw4h juga tidak bertujuan untuk m3numpang populariti. Baginya pengaruh buk4nlah satu kebanggaan sebal1knya hanya amanah untuk digunakan ke ar4h kebaikan.

ustazah asma’
Menurutnya, seb3lum ini beliau kerap menerima aduan meng3nai aksi-aksi ghairah usahaw4n berkenaan yang dilakukan secara terbuka. Bvkan usahawan itu sahaja, malah r4mai dalam kalangan netizen yang melakukan p3rkara sama.

Pendakwah ini tvrut menolak dakwaan teguran yang dibuat untvk menerakan segelintir or4ng. Katanya, sebagai umat Islam, adalah waj1b untuk kita menyelamatkan s4udara seagama seramai mungkin.

Ustazah Asma’ tvrut menegur usahawan itu yang seolah-olah m3nyalahkan Allah SWT kerana belvm diberikan hidayah oleh-Nya. Malah, usahaw4n itu diminta berhenti mempr0mosikan maksiat secara terbuka di media sos1al.

Kesalahan ny4ta dan sengaja dalam perkara agama oleh seor4ng ternama, selebriti, p3mbesar dan seumpamanya yang dilakukan di khal4yak, maka pandangan pal1ng kuat ialah ditegur di khalayak ramai.

Seandainya k1ta sentiasa diberikan nikmat yang melimpah-ru4h tanpa henti walaupun hidvp dalam keadaan fasiq iaitu berterusan melakvkan maks1at yang nyata, berh4ti-hatilah dengan rezeki yang dikurniakan Maha Pemb3ri Rezeki kepada kit4.

Pendakwah 1ni turut menyarankan institusi bertanggungjawab meng4mbil tindakan segera dal4m menangani isu kelucahan secara terbuka in1.

Perkongsi4n penuh:

Kredit: Ustazah Asma’ Harun

SUMBER: OhMedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Tak Mampu Sihir Orang Islam Yang Jaga Solat – Bomoh Rusia

Tular sebuah video di media sosial, di mana seorang bomoh yang dipercayai berasal dari Rusia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *