“Tiada Yang Sudi Terima,” Wanita Dilapor Cabvt 11 Batang Gigi Sendiri Kerana Tak Mampu Dapatkan Khidmat Doktor.Ini Yang Didedahkan.

Menderita enam tahun alami s4kit gigi dipercayai akib4t masalah gusi, seorang wanita di Suffolk memutuskan vntuk mencabut sendiri 11 batang giginya, lapor Daily Mail.

Menurut portal itu, Danielle Watts, 42, mendakwa tidak berjaya mendapatkan khidmat doktor gigi kerajaan d4n juga tidak mampu untuk pergi ke klinik gigi swasta.

Dipercayai tidak tahan menanggvng kes4kitan sejak sekian lama serta gigi mereput satu persatu, wanita itv terpaksa mengambil jalan sendiri.

“Saya alami masalah gusi yang t3ruk selama beberapa tahun kebelakangan ini hingga gigi saya mula m4ti satv persatu.

“Hingga satu tahap, bila saya t3kan je, ia tertanggal. Saya sudah kehilangan 11 batang gigi dan saya rasa ak4n hilang semua gigi saya,” ujarnya.

Menurut portal itu, Suffolk mervpakan salah satu kawasan yang mengalami masalah kekurangan doktor gigi y4ng paling teruk di UK.

“Saya tahu kami ada masalah ker4na mereka seringkali membatalkan temujanji dan saya dapat surat mereka tam4tkan perkhidmatan.
“Saya tak sedar ia akan jadi terl4lu sukar untuk mencari doktor gigi kerajaan sehinggalah saya cuba mencarinya. S4ya dapat senarai doktor gigi dan telefon setiap mereka, namun tiada yang sud1 terima.

“Ada antara mereka minta saya hubvngi semula dalam tempoh empat bulan, tapi apabila saya hubungi, kisah sama b3rulang.”

Tambahnya, dia terpaksa berputus asa selepas pandemik melanda.

Menceritakan pend3ritaannya, Watts b3rkata giginya mula mereput sejak dua tahun lalu, memaksanya memakan ubat t4han sakit setiap hari.

“Gusi saya terhakis dan saya alami h4kisan tulang sehingga nampak akar gigi. Saya tahan sakit bilamana ia makin b3rgoyang sehingga ‘m4ti’. Kemudian, saya boleh cabut gigi tersebut dengan h4nya memicitnya keluar.

“Saya terpaksa guna jarum dan pencvngkil gigi untuk cucuk n4nah serta jangkitan pada gusi, kemudian kumvr dengan air garam.”

Jelas wanita itu, dia juga terpaks4 menanggung s4kit ket1ka ingin makan.
“Nak makan pun sakit hingga saya perlu potong makanan j4di kecil. Makan pisang pun sakit dan saya tak boleh minum air sejuk ker4na ia akan buatkan kesak1tan bertambah teruk,” kongsi wanita itu.

Sumber: Daily Mail I siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Buat lawak lucah ketika ‘live’, netizen jijik tengok perangai ‘bapak2 orang’

Tindakan beberapa individu yang membuat live di aplikasi TikTok sambil bergurau sesama sendiri menggunakan lawak …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *