[VIDEO] “Hantu Moden, Siap Buat Peace Lagi Tu” – Niat Nak Kongsi Pemandangan Berkelah, Lain Yang Warganet Perasan

Sejak kebelakangan ini, bany4k Dimuat naik di TikTok berkenaan travel atau tempat-tempat menarik yang b0leh dikunjungi sama ada di Malaysia ataupun luar negara.

Seperti satu perkongsian y4ng melintas di FYP ni semalam, pengguna TikTok @miftahnfs ingin kongsikan s3buah tempat untuk berkelah yang dikatakan terletak di Indonesia iaitu A1r Terjun Batu Lempar Gedog.

Namun, apa yang membuatkan r4mai ‘tak senang duduk’ dengan video yang dimuat naik tersebut adalah ‘penamp4kan’ sesuatu yang dipercayai ada kaitan dengan unsur-unsur mistik kerana kel1hatan ‘makhluk’ tersebut berada di celahan batu di bawah jambatan di kawasan t3rsebut.

Umum ketahui, biasanya tempat-t3mpat seperti air terjun dan sebagainya ini sering dikatakan keras dan mempvnyai penunggu.

Tetapi, menerusi ruangan komen, r4ta-rata pengguna TikTok tidak terkejut dengan adanya ‘makhluk’ tersebut t3tapi mereka lebih terkejut kerana ia kelihatan membuat tanda ‘peace’ s3perti gaya anak-anak zaman sekarang.

Selain ramai yang terkejut kerana k3bolehan ‘hantu’ tersebut membuat tanda peace, ramai yang mengatakan bahawa v1deo ini sebenarnya telah disunting selain ramai yang berpendapat bahawa 1a disengajakan atau ‘makhluk’ tersebut sebenarnya kawan kepada perakam.

Ada juga netizen yang ‘bermata taj4m’ yang mengatakan sebenarnya makhluk tersebut sebenarnya manusia yang k3betulan mandi di bawah jambatan tersebut kerana kelihatan ia memakai seluar s3lain kakinya dilunjurkan ke hadapan.

Nak bagi komen lebih pun, kita tak b3rada di sana. Tapi, zaman sekarang ni, orang sanggup buat apa sahaja hanya vntuk konten dan like…

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *