3 Kali Mengandung, 3 Kali Masuk Lab0ur, 3 Kali Berpantang, Seorang Wanita Kuat ‘Hilang’ Semua Anak Dalam Dakapan..

Ujian dan dugaan sememangnya liku-liku dalam keh1dupan yang harus ditempuh dengan sabar dan tenang.

Walaupun ia kadang kala amat memeritkan namun, s3bagai hamba-Nya, kita kena redha diatas segala ketentuan yang telah ditet4pkan oleh Allah S.W.T.

Ujian Allah yang hebat
Hal ini samalah seperti perkongsian seorang p3ngguna TikTok dikenali sebagai @shaqudsi apabila diuji dengan kehilangan bay1nya setiap kali hamil.

Dalam perkongsian tersebut, dia memuat naik p3ngalaman kehilangan ketiga-tiga anaknya sejurus selepas melahirkan dan melih4t sendiri anaknya men1nggal dunia didalam dakapan.

Hidap penyakit rahim lemah
Menurut wanita itu, dia menghidap penyakit c3rvical incompetence atau lebih senang difaham sebagai rahim lemah yang bol3h menyebabkan bayi lahir dalam keadaan pram4tang.

Dia juga menceritakan pengalamannya yang m3njalani proses kehamilan dan kelahiran seperti biasa namun ketiga-tiga b4yinya yang terdiri dari dua orang perempuan dan seorang lelaki belum sempat m3njamah air susu.

“3 kali mengandung, 3 kali buku merah. 3 k4li masuk labour room, 3 kali suami tunggu di luar dengan tabah. 3 kali balik rumah berdua tanpa baby. 3 kali suami uruskan baby sambil Sha kena tahan d4lam wad,” tulisnnya.

Tak sempat susukan anak2 pun
Selain itu, dia juga memaklumkan sudah tig4 kali bersalin namun bayi tidak dapat pulang bersama kerana sudah men1nggal dunia.

Jadi, @shaqudsi perlu menjalani proses berpantang sebanyak tiga kali tanpa ada bayi disebelahnya.

“3 kali berpantang tanpa baby, 3 kali tak dapat susukan anak sendiri. 3 kali melihat nafasnya pergi dalam dakapan. 3 kali kenal erti rindu yang berpanjangan,” jelasnya.

Dakap dan hargailah anak2
Sehubungan dengan itu, dia sempat memberi pesanan kepada semua ibu dan bapa diluar sana yang mempunyai zuriat supaya menghargai anak masing-masing kerana dia yang belum diberi rezeki mendakap anak sendiri amat merindui momen tersebut.

“Korang ada anak? Peluklah selalu sebab Sha dah rindu sangat nak peluk anak-anak Sha. Sayangilah anak-anak kita,” pesannya.

Ada yang sama pengalaman
Justeru itu, menerusi perkongsian yang begitu menyentuh hati tersebut, rata-rata warganet telah menzahirkan rasa simpati diatas dugaan yang diterima oleh pasangan hebat ini.

Mereka juga sempat mendoakan agar pengguna TikTok itu segera dikurniakan zuriat dan turut memberi kata-kata semangat dengan memaklumkan yang ketiga-tiga anak pasangan berkenaan sedang menanti ibu bapa mereka di syurga suatu hari nanti.

Awak dan suami insan terpilih

Semoga dikurniakan zuriat lagi

Ketiga2 anak sudah ada di syurga

Ujian untuk awak begitu hebat

Semoga sis terus kuat

Sumber: TikTok @shaqudsi

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *