[VIDEO] Anak Leka Bermain ‘Game’ Hingga Lupa Hantar Bapa Ke Tempat V4ksin PPV.Bapa Merajuk Pergi Sendiri…

Bagi petugas di pusat pember1an vaks1n (PPV), mereka pasti berhad4pan dengan pelbagai cabaaran dan keren4h orang ramai ketika menjayakan pros3s sVntikan vaksin C0vld-19.

Selain gelagat takVt dicVcuk jarVm, namun ada juga terselit kis4h sedih mengenai orang tua seperti d1hadapi oleh seorang petugas wanita y4ng dikenali sebagai Melia ini.

Dia memu4t naik sebuah video d1 platform TikTok memaparkan luah4n hatinya mengena1 seorang pakcik yang m4rah dengan si anak sebelum dikongsi semula oleh se0rang pengguna Twitter, areefiy.

“Kalau k0rang ada adik-ber4dik yang mcm ni apa agaknya korang akan buat?! I just arg.hhhh!,” tulis are3fiy.

Menerusi video berdurasi s3minit 50 saat itu, Melia menceritakan tentang pakcik itv yang kecewa ap4bila si anak liat menghantar orang tua tersebut untuk janji temu vaksin d1 PPV.

“Dari pagi suruh anak hant4r untuk dos kedua, anak dia kata okay sekejap. Bila teng0k dalam bilik, t4k bersiap lagi. Tengok lagi, tak bersiap lagi.

“Sampai ke petang tadi, t4k siap-siap lagi dan akhirnya pakcik tu pergi sendiri. Sedih, korang t4hu tak sedih? Dah la pakcik tu tercungap-cungap.

“Dia cak4p ‘anak yang s3patutnya hantar pakcik, tapi sebab sibvk sangat main game samp4i lupa. Aku n1 duduk tunggu tak siap, aku datang sendiri’. Susaahnya alahai..,” k4tanya.

Malah, Melia sempat m3mberi pesanan kepada anak-anak agar meluangkan sedikit masa untuk ibu bapa k3rana dia teringin berbuat demikian namun apakan daya bapanya svdah tiada.

“Aku ni n4k sangat bu4t benda macam ni, tapi bapa aku dah takde. Sampai pakcik tu cakap ‘mem4ng tak selamat la anak-anak buat bapa macam ni’. Tolong luangkan masa untuk mereka,” ujarnya.

Posting itu diulang kicaau sebanyak 19,200 kali dan menerima hampir 20,000 tanda suk4 selain pelbagai reaksi warganet yang turut kas1han dengan nasib pakcik b3rkenaan.

Sudah b4ca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya,terima kasih,semoga bermanfaat.

Sumber:OMMCC I Apacerita

About admin

Check Also

Tak Mampu Sihir Orang Islam Yang Jaga Solat – Bomoh Rusia

Tular sebuah video di media sosial, di mana seorang bomoh yang dipercayai berasal dari Rusia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *