4 Kisah-kisah Pelik Dan Ajaib…Kita Patut Mengambil Ikt1bar Dan Pengajaran Daripada Kejadian Ini

1.Pokok Rukuk


Sebatang pokok di sebuah hutan berh4mpiran dengan Sydney, Australia telah menggemparkan ramai or4ng apabila p0kok tersebut ruku’ seperti seorang manusia ruku’ dalam melakvkan ibadah solat. Lebih mengejutkan lagi pokok terdebut ruku’ dengan mengh4dap kiblat. Subhanallah, inilah kuasa Allah S.W.T.
Kita patut mengambil ikt1bar dan pengajaran daripada kejadian ini.

 

2.Batu Terapung


Batu terapung ini t3rletak di Masjidil Aqsa, Palestin. Batu tersebut tidak kelihatan tapi ia t3rapung dan dibentuk seperti bangunan kerana pelancong dan pembesar-pembesar y4ng melawat ke Masjidil Aqsa terkejut melihat batu tersebut dan takut vntuk melaluinya. Tapi kebenaran batu terapung tersebut dapat dilihat
dalam satu kisah:

Dalam kitab al-Israk wal-Mikraj oleh Khalid Saiyyid Ali di halaman 82, atas tajuk yang bermaksud ‘Tempat Nabi bermikraj’, disebut di bawahnya suatu penulisan (yang berm4ksud): “Berkatalah al-Imam Aku Bakar Ibnul ‘Arabi, ketika membuat penj3lasan (syarah) Kitab al-Muwattak oleh Imam Malik disebutkan, batu b3sar di Baitulmaqdis adalah suatu keajaiban Allah SWT.

“Batu itu berdiri s3ndiri di tengah-tengah Masjidil Aqsa, tergantung-gantung dan terpisah darip4da semua bahagiannya dengan bumi. Tidak ada yang memegangnya, mela1nkan Yang Memegang langit, daripada jatuh menimpa bumi.

“Di puncaknya d4ri arah selatan, itulah tempat kaki Nabi s.a.w. berpijak untuk menaiki Buraq, di sebelah itu agak condong. Dikatakan kerana kegerunannya at4s kehebatan baginda s.a.w maka batu itu tergantung, saya sendiri takut vntuk berada di bawahnya, kerana takut batu itu menghempap saya kerana dosa-d0sa saya.

“Setelah beber4pa ketika kemudian, saya pun memberanikan diri dan masuk berteduh di b4wahnya, maka saya dapat melihat pelbagai keajaiban. Saya dapat menyaksikan i4 dari semua arah. Saya benar-benar melihatnya terpisah dari bumi. Ada ar4h yang lebih jauh terpisah dari bumi daripada arah yang lain.”

Jadi, ambill4h iktibar dari kejadian tersebut.

3.Perempuan Bertanduk

Pada tahun 2009, seorang penduduk China Zhang Ruifnag mengejutkan dunia dengan memil1ki tanduk di sebelah kiri kepalanya. Wanita tua yang berumur hampir 101 tahun ini memiliki tanduk apabila tahi lalat yang dimilikinya tumbuh membesar dan membentuk sebatang tanduk. Pada awalnya, tanduk yang dimilikinya menyebabkan dia berasa sakit dan kurang selesa. Namun, apabila lama memiliki tanduk tersebut rasa sakit dan kurang selesa tidak dirasainya lagi. Seorang doktor di China mengatakan keadaan nenek Zhang memiliki tanduk kulit merupakan perkara pelik baginya. Keadaan ini mungkin berlaku terhadap seseorang yang lanjut usianya terutama yang berumur hampir seratus tahun. Namun, perkara seperti ini jarang berlaku terhadap orang yang lanjut usianya.

4.Budak Magnet


Koprivnica, Croatia, Ivan Stoiljkovic berusia enam tahun mempunyai cerita unik kerana tubuhnya berfungsi seperti magnet kerana logam boleh melekat pada tubuhnya dipercayai mempunyai kuasa menyembuhkan beberapa penyakit.

Menurut keluarganya, Ivan sebelum ini berjaya menyembuhkan sakit perut datuknya dengan menggunakan tangannya.

Datuknya, Ivo berkata, apabila cucunya itu meletakkan tangan di perutnya yang sakit, dia berasa panas sebelum kesakitan tersebut hilang.

Dia juga berjaya melegakan seorang jirannya yang cedera di kaki selepas terlibat dalam kemalangan traktor.

Ivan sebelum ini terkenal kerana barang logam seperti sudu, telefon bimbit dan periuk akan melekat pada tubuhnya apabila dia menanggalkan baju selain barang logam seberat 25 kilogram turut melekat pada tubuhnya.

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

 

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *