[TERKINI] Tlkam “PER0G0L” Isteri Sampai M4ti, Lelaki Dip3njara 8 Tahun

Seorang lelaki dari Indonesia telah dijatuhi hukvman penjara selama lapan tahun oleh mahkamah atas kesalahan membvnuh indiv1du yang mer0g0l isterinya.

Tlkam, bunnh per0g0l isteri

Memetik laporan Indo Zone, lelaki terbabit yang dikenali dengan nama Yos Ariansyah bertindak menlkam individu terbabit sehingga maut pada 28 Mac 2021 yang lalu. Insiden tersebut berpunca selepas Yos Ariansyah mendapat berita bahawa isterinya telah menjadi mangsa r0g0l seorang individu, Dedi Irawan bervsia 34 tahun.

Ber4ng dengan tindakan jijik itu, Yos kemudian berusaha mencari per0g0l berk3naan dan pada ketika itu dia terlihat per0g0l tersebut sedang menunggang mot0sikal sebelum memintanya memberhentikan kenderaannya. Tapi sebaliknya y4ng berlaku apabila per0g0l berkenaan langsung tidak mengendahkan permintaan Yos. Hal tersebut membuatkan Yos semakin berang lalu dia membaling kayu ke ar4h per0g0l berkenaan.

Dij4tuhi hukuman kerana membvnuh

Tid4k terhenti di situ, Yos bertindak agresif dengan menikam per0g0l itu berk4li-kali sebelum dileraikan penduduk kampung. Per0g0l terbabit yang meng4lami kecederaan p4rah aklbat lvka tik4man disahkan men1nggal dunia.

Oleh hal demikian, Yos Ariansyah berusia 21 tahun didapati bersalah kerana membvnuh individu yang mer0g0l isterinya. Difahamkan tempoh lapan tahun itu adal4h yang paling minimum daripada tuntutan pihak pendakwa yang mahukan hukvman penj4ra 12 tahun dikenakan ke atasnya. Meskipun begitu, peguam Yos Ariansyah sed4ng berbincang sama ada mahu membuat rayuan ataupun tidak.

Sumber: Indo Zone

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *