“Ambillah Vaksln Tu. Manusia Manusia, Pasal Kebaikan Pun Nak Gaduh. Ego Dan Bongkak.

PETALING JAYA – Aktres popular, Tiz Zaqyah m3nyelar motif sebenar perjuangan golongan antivaksin selain mempersoalkan ap4 sebenarnya yang kumpulan itu sedang lawan.

Menurut pelakon berusia 33 itu, hampir semva orang telah divaksin, namun masih ada golongan yang sanggup bergaduh, 3go dan bongkak bercakap mempertahankan pendirian enggan divaksin, t3rmasuklah dalam kalangan selebriti.

“Ambillah vaksin tu. Manusia manusia, pas4l kebaikan pun nak gaduh. Ego dan bongkak.

“Semua orang dah vaksin, mu saja belum. Mv lawan lawan lawan, sedangkan kami semua nak menang bersama. Ya, termasuk k4wan-kawan saya tak nak vaksin. Kenapa sampai macam ni? Apa yang kau law4n sebenar­nya?” tulisnya dalam satu hantaran media sosialnya yang me­nerima p3lbagai maklum balas.

Pernah melalui pengalaman positif C0vld-19 dan lengkap dua dos vaksin, pelakon yang terkenal menerusi dr4ma Nur Kasih itu juga meluahkan rasa kesal dengan sikap golongan sedemikian d4n sanggup bergaduh, menyebarkan maklumat palsu bahkan terlibat dalam penipvan semata-mata untuk menggunakan sijil vaks1nasi palsu.

Bagaimanapun, pemilik nama Siti Zaqyah Abdul Razak itu tetap akur dengan pilihan masing-ma­sing, jika benar-b3nar men0lak vaksin atas alasan yang disahkan doktor.

“Saya tetap akan ajak kawan-kawan untuk v4ksin. Ada kawan-kawan yang ada anak kecil, mereka lebih risau. Saya jemput untuk v4ksin, tetapi diludahnya ke muka. Apa sebenarnya yang mer3ka lawan,” tulis Tiz.

Dalam pada itu, pelakon yang s3dang hangat menerusi drama Diva Popular itu turut menyelar segelintir sel3briti tanah air yang mengambil tindakan merahs1akan status kesihatan sekiranya dijangkiti Covid-19.

“Rupa-rupanya ramai selebriti pernah kena Covid-19 tetapi sorok. Mengapa?

“Anda sepatutnya mendidik dan meny3barkan kesedaran. Tentang Covid-19 nak malu, tetapi kau punya kontrovers1 bodoh bangga pula,” katanya dalam satu ciapan di Twitter semalam.

Dalam ruangan komen, rata-rata n3tizen turut bersetuju de­ngan pendapatnya, namun ada juga yang meng4nggap Tiz sebagai seorang penyibuk mengenai urusan orang lain.

Tiz bagaimanapun mempert4hankan dirinya dengan menyatakan dia rimas dengan situasi tersebut kerana p3rnah mengalami hal yang sama.

“Itu hak dia untuk sor0kkan. Kenapa awak nak sibuk?” soal seorang pengguna Twitter.

Jawab Tiz: “Betul. Tak sibuk tet4pi rimas sebab saya sudah melaluinya.” -K! ONLINE

SUMBER:-K! ONLINE

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *