Askar Ada Mas4lah Rumahtangga M4ti Tert3mbak, Mentua C3dera

KUCHING – Seorang askar terbunuh man4kala se0rang wanita ced3ra dalam kejadian temb4kan bertempat di sebu4h rumah di Kampung Kolong 1, Sungai Tengah Jalan Matang di sini, hari 1ni.

Ketua Polis Daerah Padawan, Superintendan Abang Zainal Abidin Abang Ahmad berkata, pihaknya menerima lapor4n kej4dian daripada orang awam sekitar pukul 12.45 tengahari.

Siasatan awal mendapati si m4ti yang b3rusia 28 tahun itu telah tiba di lokasi kej4dian bagi tujuan penyeles4ian rumahtangga dengan isterinya yang masih dalam proses penc3raian.

“Semasa dalam perbincangan, si m4ti t3lah marah dan mengambil senj4ta jenis M4 yang disimpan dalam keretanya seb3lum melepaskan beberapa das tembakan di dalam rumah bahagian ruang tamu dan d4pur.

“Dalam kej4dian itu, ibu mertva si m4ti berumur 58 tahun turut terkena tembakan di bahagian bahu seb3lah kiri.

“Kemudian si m4ti menghala ke h4dapan rumah dan terus menembak diri sendiri di bahagian dagu dan m4ut dit3mpat kej4dian,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Kes disiasat dibawah Seksyen 307 Kanun Kes3ksaan.

Siasatan sedang dijalankan d4n pihak polis menggesa orang ramai untuk tidak menyebarkan sebarang spekul4si sehingga proses siasatan selesai. –

SUMBER:K! ONLINE

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *