Makhluk Seakan S0t0ng Gerg4si Dikatakan ‘Lebih Besar Dari Manusia’ Dilapor Ditemui Berhampiran Kapal Karam

OceanX, iaitu pasukan biologis tentera laut, kumpulan media dan pembuat filem telah ke Laut Merah untuk melakukan misi di sana.

Misi ini adalah bertujuan untuk mencari kapal Pella yang telah tenggelam pada November 2011. Kapal itu dikatakan tengg3lam pada kedalaman 2800 kaki bawah paras laut.

Apa yang mengejutkan mereka apabila seekor makhluk gerg4si telah ditemui berdekatan sebuah kapal karam gerg4si itu. M4khluk gerg4si tersebut dikatakan lebih besar berbanding manusia. Kumpulan OceanX mempercayai bahawa m4khluk tersebut berkemungkinan sotong gerg4si.

Gambar di bawah menunjukkan situasi semasa sotong gerg4si tersebut berenang berhampiran dengan kamera robot yang digunakan oleh OceanX untuk merakam kapal kar4m itu.

Rodrigue kemudiannya meminta bantuan daripada Dr. Michael Vecchione yang merupakan seorang ahli zoologi untuk menyimpulkan bahawa makhluk tersebut merupakan seekor sotong gerg4si terbang Purpleback.

Dr Michael Vecchione kemudiannya menerangkan dengan lebih lanjut yang makhluk mist3ri yang dijumpai itu bukanlah sotong gerg4si terbang Purpleback.

Hal ini berikutan siripnya yang lebih pendek dan lebar serta kepalanya yang berbentuk seperti anak panah berbeza dengan ciri asal seekor s0tong gergasi terbang Purpleback yang sepatutnya lebih berotot dan lebih besar.

SUMBER: DailyMail

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *