[VIDEO] Masa Ziarah Tenang Je Tanah Perkvburan, Dari Mana Datang ‘Suara Lain’ Dalam Video? Semoga Video Ini Menjentik Hati Kita..

Baru-baru ini viral satu video rakaman suara ‘m1steri’ dari tanah perkuburan . Video yang sempat dirakam oleh wanita ini b3rjaya tarik perhatian netizen yang rata-ratanya seram dan terkejut dengan bvnyi sayup-sayup seakan orang meminta tolong. Walau bagaimapun, tidak dap4t dipastikan kesahihannya kerana hanya Allah yang lebih mengetahui perkara 1ni.

Saya pergi kubur seorang. Pergi kubur seb4b ayah saya keje kat sana. Ayah bawa jengk4ut dan seorang penggali kubvr. Lepas itu kebetulan ada orang buat tempahan kepuk dan batu nisan. Saya p3rgi sana sebab ayah mintak hantarkan perkakas barang.

Kebetulan angin tiba-tiba kuat. Saya pvn rakam jela dan hantar ke status whatsapp. Tapi masa rakam tu memang bvnyi angin je pun. Lepas rakam tengok balik video. Masa tu dengar ulang-ul4ng jugak.

Video berdurasi 15 saat yang dirak4m di sebuah tanah perkvburan itu menyaksikan wanita ini sedang dudvk di atas jentera milik ayahnya di tanah perkuburan tersebut secara bers3ndirian. Namun tidak disangka ketika sedang merakam suasana di tanah perkubvran itu, tiba-tiba kedengaran bunyi misteri yang tidak tahu datang dari m4na.

Difahamkan, bunyi misteri itu d4kwanya seakan-akan seperti suara orang minta tolong, sayup-sayup kedengaran d4ri arah kvbur. Ada netizen yang menyangka bahawa itu adalah bunyi jentera t3rsebut, namun dinafikannya kerana ia tidak dihidupkan pada waktu itu.

Semoga video ini menjentik hati k1ta

Menurut wanita ini, walaupun ini p3ngalaman pertama buat dirinya namun mungkin bukan pertama kali buat ay4hnya yang sudah biasa bekerja di tanah perkvburan tersebut.

Saya baru pertama kali laa. Kal4u ayah tu dah banyak kali. Dia cuma cerita macam-macam dekat anak-anak dan cvcu-cunya sahaja. Cuma dia pesan kita tutup aib orang, orang tutup aib kit4.

Tidak mengulas lanjut mengenai p3ngalaman ayahnya, wanita ini akui rasa sayu ketika dengar suara ‘mist3ri’ d4ri kvbur itu. Malah ayahnya turut marah sejurus mengetahu dia merakam video tersebut.

Ayah pun sampai. Saya tunjuk die video itu terus kena marah. Memang elok lepas dengar balik tu ayah sampai. Kalau tak memang lari cabut. Memang tak tunggu. Saya pun bukan berani sangat.

wanita ini sempat berkongsi pesanan ayahnya bahawa alam ghaib atau misteri ini mungkin tidak nampak kita. Tapi mungkin mereka nampak kita.

Semoga video itu dapat menjentik juga hati kita yang kadang kadang lupa alam yang kekal.

SUMBER: Natrah Ismail I Ohbulan

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!