[VIDEO] Terima Panggilan Pukul 3 Pagi, Bila Ambvlans Sampai Rumah… Rupanya-rupanya Pes4kit Dah Menlnggal 3 Tahun Lepas!

Seor4ng penolong pegawai perubatan bers4ma pemandu ambulans berd3pan deng4n satu detlk dan seram apabila mer3ka menjadi m4ngsa g4ngguan mist1k ketika sedang bertvgas.

@medicalasiststant

♬ Amityville Horror – Scary Halloween Sound Effects – Halloween Sound Effects

Terima panggilan m1steri daripada pes4kit

Men3rusi video yang dimu4t naik oleh seorang lelaki dikenali seb4gai Tuan Dr3ssar di TikTok, dia menc3ritakan pengalamannya menerima s4tu p4nggilan m1steri daripada p3sakit yang meminta pihak hospital vntuk d4tang ke rumahnya.

Uj4rnya lagi, panggilan berk3naan diterima oleh pihak hospital p4da pukul 3.30 pagi kerana terdapat ind1vidu yang tidak sedarkan diri dan m3merlukan pert0longan daripada pihak ambvlans untuk mengambilny4.

Al4ng-alang tu tiba-tiba saya ter1ngat satu cerita masa saya b3rtugas. Saya d4pat satu panggilan ambul4ns call 3.30 pagi daripada Medic4l Emergency C4ll Center (MECC).

Pes4kit mengadu tak sed4rkan diri dekat rumah. Saya pun si4p-siap lah.

Seb4ik tiba di rumah y4ng dituju, mereka mendapati kead4an rumah berk3naan berada dalam k3adaan gelap gel1ta dan dia turvt memberi salam, namvn tiada siapa yang m3nyahut.

15 m1nit saya gerak deng4n team PPK sampai lah ke rum4h tu. Sampai-samp4i tu saya nampak rumah tv gel4p betul. Bagi salam t4k ada siapa yang meny4hut. Cemas lah, k1ta telefon balik MECC betul ke al4mat semua ni. Dia cak4p betul.

Rup4nya pesakit dah men1nggal 3 tahun lep4s

Susvlan daripada itu, pen0long pegawai perub4tan berkenaan membuat kepvtusan untuk menelef0n pemanggil tersebvt tetapi nombor telefonnya tid4k dapat dihubungi.

Lep4s tu saya telefon nomb3r telefon pemanggil t1ba-tiba keluar ‘nombor yang and4 dial tak ada dalam perkh1dmatan’.

Leb1h menyer4mkan lagi apab1la mereka terdengar su4ra burung hantu pada at4p rumah berkenaan. T4npa berfikir panjang, merek4 terus bergegas men1nggalkan rumah ters3but.

Tib4-tiba masa tengah cak4p dengan pemandu tu deng4r bunyi burung h4ntu at4s atap. Saya pandang p3mandu, pemandu pandang s4ya, terus kel4m kabut bal1k.

Leb1h mengejutkan lagi ap4bila keesokan harinya dia memeriksa maklumat m3ngenai pesakit berk3naan, rupa-rupanya individu tersebut telah men1nggal dvnia tiga tahun lalv.

‘Bila kau dapat ambvlance call rumah kosong

SUMBER: : medicalasistant I Ohbulan

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *